Senternovem


Netwerkbijeenkomst 100e OM-project

Aanvangsdatum

13-04-2006

In de afgelopen tender van de innovatiesubsidie samenwerkingsprojecten opkomende markten is het honderdste project gehonoreerd. De subsidieregeling is sinds 1996 gestaag uitgebreid met zorgvuldig geselecteerde landen. Vorig jaar is de totale subsidie met 50% verhoogd.

Op 6 februari jl. heeft de adviescommissie 11 projecten beoordeeld op technologische innovatie, samenwerking, duurzaamheid en economisch perspectief. De kwaliteit van de voorstellen was hoog en er zijn zes projecten gehonoreerd. Hiermee komt het totaal aantal gehonoreerde projecten op 102. De totale projectomvang van deze projecten bedraagt ruim 126 miljoen euro en deze projecten hebben voor meer dan 32 miljoen euro subsidie ontvangen.

Het 100^e project is een project van ADP International. Dit bedrijf levert, onder de naam Astec Global, diensten aan de zaadindustrie, zoals het sorteren, coaten en pileren van groentenzaden. In het project wordt een sorteermachine ontwikkeld voor zaden. Met geavanceerde near-infrared spectroscopie zullen afzonderlijke zaadjes onder hoge snelheid getest en gesorteerd worden. Hiermee worden slecht kiemende zaden verwijderd en blijft kwalitatief hoog zaad over. ADP werkt samen met TNO en met de Daegu University in Zuid-Korea.

Het toekennen van het 100^e project vindt feestelijk plaats tijdens een netwerkbijeenkomst op 13 april. De bijeenkomst begint om 16.00 uur in Nieuwspoort te Den Haag.

Aanmelden voor deze bijeenkomst.

Locatie

Nieuwspoort, Den Haag

Toegangsprijs

Gratis

Contact

SenterNovem

Chantal Mas
Tel.: 070 373 53 56

Arlen Hoebergen
Tel.: 070 373 54 48

Meer informatie

Routebeschrijving naar Nieuwspoort
Wijzigingsdatum | 16-03-2006