Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 12 april

BERGEN OP ZOOM, 12 april 2006

Man aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie controleerde op dinsdagmiddag 11 april aan de hand van een melding van stankoverlast een woning aan de Populierenlaan. Hier trof men een hennepkwekerij met ruim 100 planten aan. De kwekerij is geruimd en de planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 33-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hierna is de verdachte met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling

STEENBERGEN: De politie kreeg op dinsdagavond 11 april melding van een mishandeling in huiselijke kring. Een 28-jarige vrouw meldde door haar vriend te zijn mishandeld. De politie heeft de 33-jarige man hierop aangehouden. Hij zou de vrouw op het hoofd hebben geslagen. Hieraan hield ze licht letsel over. De man is verhoord en ingesloten.

Man aangehouden voor rijden onder invloed na éénzijdig ongeval

HUIJBERGEN: De politie kreeg dinsdagavond 11 april melding van een ongeval op de Vennekensstraat. Ter plaatse was een auto tegen een hek aan gereden. Bij het aanspreken van de bestuurder merkte de politie dat de 33-jarige man uit Bergen op Zoom tekenen van alcoholgebruik vertoonde. De politie nam hem een blaastest af, waaruit bleek dat de man meer gedronken had dan wettelijk is toegestaan. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich opstandig. De politie wist hem uiteindelijk onder dwang naar het politiebureau te vervoeren. Hier is een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 790 ug/l, terwijl het wettelijk maximum op 220 ug/l is vastgesteld. De bestuurder kreeg een rijverbod van 9 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek de man nog een onherroepelijk vonnis te hebben openstaan van 18 dagen celstraf of 900,- boete. Omdat hij geen geld bij zich droeg is hij overgebracht naar het cellencomplex in Breda.

Structurele controles coffeeshops

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie controleerde op dinsdag 11 april in het kader van de structurele controles een gedoogde coffeeshop op het Korenbeursplein. Twee bezoekers waren in het bezit van respectievelijk 8 en 11 gram hennep. Zij kregen ieder een bekeuring van 100,- en deden afstand van de hennep. De eigenaar van de coffeeshop en een andere medewerker kregen ieder een bekeuring van 200,-. Alle bekeuringen zijn ter plekke voldaan. Ook de voorraad van de coffeeshop is gecontroleerd. Deze was in orde.
Ook zijn coffeeshops in de Molstraat, de Prins Bernhardlaan en aan het Sint Catharinaplein gecontroleerd. Hier was alles in orde.

Auteur: Inge Rijgersberg