Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 12-04-2006

Winkeldiefstal

Vlijmen Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Oliemaat in haar woonplaats Vlijmen een 55 jarie vrouw betrapt op het plegen van winkeldiefstal. Zij had zes pakjes sigaretten met een totale waarde van 21,90 euro weggenomen. De vrouw is een politietransactie aangeboden van 130 euro.

Verdachten diefstal ijzer

Rosmalen Dinsdagmiddag zijn aan de Graafsebaan in Rosmalen twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van ijzer. Het tweetal, een 43 jarige Udenaar en en 21 jarige inwoner van Heesch had met een kraan een aantal oude spoorrails op een vrachtauto geladen en werd kort na het wegrijden door de politie gecontroleerd. Nader onderzoek wees uit dat het tweetal de spoorrails zonder toestemming van de eigenaar weggenomen had.

Bedreiging

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 15 jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van bedreiging van een 13 jarige plaatsgenoot.

De aangehouden verdachte is een van de jongeren die maandagavond op de Commissaris de Quaylaan zijn aangehouden omdat zij die avond op het fietspad aan de Commissaris de Quaylaan een 13-jarige jongen uit Den Bosch te hebben geslagen. Het slachtoffer was daar aan het skeeleren en werd door een groep van zes jongens aangesproken. Zij vroegen hem om geld. De jongen gaf hun een bedrag van 20 eurocent, waarna de jongens hem fouilleerden. De verdachten wilden meer geld. De jongen werd vervolgens geschopt en geslagen. Hij kon weg skeeleren. Hij kon weg skeeleren. De politie heeft later de verdachten aan kunnen houden.

De 15 jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Inbreker aangehouden - Politieman gewond
s-Hertogenbosch Dinsdagavond werd er door vermoedelijk drie inzittenden van een personenauto een inbraak gepleegd in een bedrijfspand aan de Helftheuvelweg. Daarbij zijn enkele computers buitgemaakt. De politie zag de auto met de inzittenden over de Helftheuvelweg rijden en begon een achtervolging. Die eindigde in de Silenenstraat waar de drie verdachten uit de auto sprongen en via de daken van enkele garages en schuurtjes, wellicht ongewild op de binnenplaats van het politiebureau terecht kwamen. Daar kon een van hen, een 25 jarige Amsterdammer, worden aangehouden. De twee anderen wisten alsnog te voet te ontkomen. Een agent die de verdachten vanaf de Silenenstraat te voet achtervolgde kwam, toen hij vanaf het dak van een aangrenzende garage op de binnenplaats van het politiebureau sprong, ongelukkig terecht. Daarbij raakte zijn elleboog uit de kom en moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis. De auto waarin de verdachten reden is vermoedelijk gestolen. In de Silenenstraat is door de verdachten een computer uit de rijdende auto gegooid. In de auto werd nog meer gestolen computerapparatuur aangetroffen.

Vernieling

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen is in een winkel aan de Hooge Steenweg een 46 jarige vrouw uit Boxtel aangehouden. De verdachte was een ontevreden klant en gooide uit woede een rek met winkelgoederen omver. De vrouw is door de politie gehoord en heeft het schadebedrag van 17,50 Euro betaald.

Winkeldief mishandelt en bedreigt personeelslid

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag werd een 36 jarige man uit s-Hertogenbosch in een winkel aan het Stationsplein betrapt op het stelen van een broodje. Hij is aangehouden door een personeelslid dat de politie belde. De verdachte gaf het personeelslid een stomp in de maagstreek en bedreigde hem woordelijk. De verdachte is door politie overgenomen en ingesloten

Tijdens rijontzegging met slok op achter het stuur

Drunen Dinsdagavond is op de Parklaan in zijn woonplaats Drunen een 36 jarige automobilist aangehouden. Hij bleek bij controle te diep in het glaasje te hebben gekeken. Bovendien bleek dat hij vanwege een gepleegde snelheidsovertreding tot begin 2007 een rijontzegging had. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal fiets

Uden Woensdagmorgen is een 15 jarige Udense aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets uit een rijwielstalling aan de Burgemeester Buskensstraat. De verdachte heeft bekend maar de fiets is niet terecht. Die had ze onafgesloten op een andere plaats neergezet, maar bleek daar inmiddels weer te zijn verdwenen.

Aanhouding na ruzie
Uden De politie werd woensdagmorgen ter assistentie gevraagd bij een ruzie tussen twee broers van 23 en 25 jaar oud in een woning aan het Raam in Uden. De oudste is aangehouden omdat hij met een mes gedreigd zou hebben.

Verdachten mishandeling aangehouden

Uden Dinsdagavond is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 43-jarige Udenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 45-jarige Udenaar op 29 maart jl. Op 5 en 6 april jl. werden al een 19- en een 22-jarige Udenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling. De 45-jarige Udenaar werd door drie personen in zijn woning geschopt, geslagen en bedreigd. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling verschillende kneuzingen op. De daders pleegden eveneens enkele vernielingen aan de woning van de 45-jarige man. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek naar hun betrokkenheid inverzekeringgesteld.

Aanrijding met letsel

Zeeland Woensdagmiddag vond er op de kruising van de Middenpeelweg met de Witte Dellen een verkeersongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Een 49 jarige in Milheeze wonende bestuurster van een personenauto met daarachter een met stenen geladen aanhangwagen kwam uit de richting van Langenboom en reed in de richting Zeeland. Uit de Witte Dellen kwam een personenauto met daarin twee vrouwen de weg opgereden. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De twee vrouwen in de laatstbedoelde auto raakten gewond en moesten door de brandweer worden bevrijd. Beide slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 49 jarige vrouw uit Milheeze bleef ongedeerd.

Aanhouding na vernielingen autos

Oss/ Nuland In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie de melding van een getuige dat een man in de Oostwal tegen autos aan het schoppen was. De inmiddels gearriveerde politie kon met behulp van signalementen in dezelfde straat een 34-jarige Eindhovenaar aanhouden op verdenking van het plegen van vernielingen. De man bleek eerder deze nacht in de Driekoningenstraat in Nuland reeds door de politie te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd hierbij ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uur. De Eindhovenaar is op het politiebureau in s-Hertogenbosch ingesloten.

Overvallers van fietsers aangehouden

Oss - De politie heeft maandag twee mannen uit Nuland van 17 en 21 jaar en één van 17 jaar uit Nistelrode in hun woningen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat ze op vrijdagavond 24 maart twee fietsers hebben overvallen op de Meerstraat in Heeswijk-Dinther.

Die avond omstreeks 22.20 uur reden de fietsers gedrieën over de Meerstraat toen ze klemgereden werden door een auto met daarin drie mannen. Twee fietsers van 23 en 24 jaar uit Heeswijk-Dinther werden zo gedwongen te stoppen. Twee inzittenden met bivakmutsen stapten uit de auto en onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend wapen moest één fietser zijn portemonnee met inhoud afgeven en de ander zijn mobiele telefoon. Deze werd daarbij gefouilleerd. De derde fietser, een 22-jarige man uit Heeswijk-Dinther kon aan de overvallers ontsnappen.

De recherche in Oss startte vervolgens een onderzoek en lichtte maandagochtend omstreeks 6.30 uur de eerste verdachte, de 21-jarige man uit Nuland, van zijn bed. Tijdens de huiszoeking vond de politie daar een gedeelte van de gestolen spullen terug. Drie uur later werd de tweede verdachte uit Nistelrode aangehouden. Daar vond de politie een luchtdrukpistool wat vermoedelijk bij de beroving is gebruikt. Ook trof de politie daar een hennepkwekerij aan met 250 hennepplanten. Deze stonden in twee zeecontainers achter de woning en de stroom werd illegaal afgetapt. De politie heeft de hennepkwekerij ontmanteld. In de namiddag werd de derde verdachte uit Nuland aangehouden.

Alledrie de verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Huiselijk geweld

Boxmeer Dinsdagavond is in zijn woning in Boxmeer een 37-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De verdachte zou zijn vriendin hebben geschopt en geslagen. De vrouw is als gevolg van deze mishandeling ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. De man is inverzekeringgesteld.

Rijden onder invloed

Odiliapeel Dinsdagavond is in de Nieuwedijk een 21-jarige Udenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist is een zogenaamd beginnend bestuurder en kreeg een rijverbod van drie uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.