Hotels.nl

Persbericht

Groningen, woensdag 12 april 2006

Shirtsponsoring schapen verder uitgebreid

Veel belangstelling onder boeren

Shirtsponsor Hotels.nl, dat op diverse plaatsen in Nederland kudden schapen heeft voorzien van shirtreclame, overweegt om samen met de initiatiefnemer Lease-A-Sheep het aantal locaties van deze kudden uit te breiden. Op dit moment liggen plannen klaar om behalve in Joure, vanaf volgende week ook kuddes te plaatsen in andere gemeenten in Friesland waaronder Heerenveen, Dokkum en Leeuwarden.

'De actie is een groot succes en roept veel reacties op. We worden platgebeld door boeren die hun weiland ter beschikking willen stellen. In eerste instantie hebben we 12 kudden gesponsord, maar zijn nu in overleg om dit aantal uit te breiden', aldus algemeen directeur Miechel Nagel van Hotels.nl, de online website voor hotelboekingen met ruim 750 aangesloten hotels.

De deelnemende boeren ontvangen een vergoeding per schaap en een gedeelte van het sponsorbedrag komt ten goede aan een daklozenproject in Amsterdam.

Nagel: 'We zijn enigszins verrast door de vele reacties op deze ludieke actie. Gelukkig zien de meeste mensen er de humor van in. Wel krijgen we veel vragen over de dekjes van de schapen. Die zijn gemaakt van gerecycled en ventilerend materiaal, dat zorgt dat de wol schoner blijft. Nadat schapen zijn geschoren, houden de dekjes hen warm. Bovendien beschermen de dekjes tegen verwondingen van de huid, die schapen oplopen door tegen prikkeldraad aan te lopen. We hebben ons tevoren goed laten voorlichten om geen dier-onvriendelijke actie te ontketenen en de enthousiaste reacties van boeren onderstrepen dit.'


Noot voor de redactie(