Gemeente Kerkrade

Startpagina > > Persberichten
Deze website is voor het
laatst gewijzigd op:
03-04-2006

03.03.06: Nuna 3 zonnewagen in Kerkrade

Op woensdagmiddag 12 april tussen 14.30 uur en 16.00 uur is de Nuna 3 zonnewagen op de markt Zonnewagen Nuna 3 komt naar Kerkrade. in Kerkrade. Deze bijzondere auto die geheel door zonne-energie wordt aangedreven, heeft vorig jaar voor de derde keer op rij de Word Solar Challenge in Australië gewonnen. Het Nuon Solar Team was wederom de snelste in de wedstrijd over ruim 3000 kilometer. Iedereen kan woensdagmiddag 12 april deze bijzondere auto van dichtbij bewonderen.

Belangstellenden die woensdag 12 april in het raadhuis ook een korte presentatie willen bijwonen van de coureurs van de zonnewagen en iets meer willen weten over het energiebeleid van de gemeente Kerkrade kunnen zich vóór 10 april bij de gemeente aanmelden. Stuurt u een email naar slmmn@kerkrade.nl met de mededeling presentatie Nuna. Gezien het beperkte aantal beschikbare plaatsen is de datum van aanmelding bepalend.

Finaleplaats voor Kerkrade
Reden voor dit unieke bezoek is het behalen van een van de vier finaleplaatsen door Kerkrade in de wedstrijd om de Nationale Energieprijs van het ministerie van VROM.
Dat is een landelijke prijs voor energiebewust wonen en werken. De prijs richt zich op energiebesparingsprojecten op het gebied van renovatie, nieuwbouw en stedelijke vernieuwing. Kerkrade werkt al enige jaren intensief samen met de woningbouwcorporaties Land van Rode, Hestia Groep, Wonen Heerlen en Wonen Zuid en de huurderbelangenvereniging de Koepel met als resultaat dat er diverse energiezuinige woningbouwprojecten zijn gerealiseerd. Het samenwerkingsconvenant Energiebesparing van de gemeente en de vier woningbouwcorporaties is dus nu doorgedrongen tot de landelijke finale.
Op 26 april zal de winnaar bekend worden gemaakt. Naast het oordeel van de vakjury kan er ook op de finalisten gestemd worden. Op de internetsite www.senternovem.nl/kompas/net%2Dtrofee is alle verdere informatie te vinden.