Quart: tussen vlees en vegetarisch

Lekker en light en minder vlees

GIESSEN, 20060411 -- De gemiddelde Nederlander eet per jaar ongeveer 42 kg vlees. Steeds meer bewuste consumenten vinden echter dat het wel wat minder kan. De één doet het om gezondheidsredenen, de ander vanwege milieu of dierenwelzijn, weer een derde vooral om te variëren. Er liggen weliswaar allerlei ­ meestal vegetarische ­ vleesvervangers in de winkel, maar deze worden niet door iedereen geapprecieerd. Gelukkig is er nu een lekker alternatief: Quart.


Quart bevat 'n kwart vlees en bestaat verder uit champignons. Quart heeft een echte vleessmaak, maar bevat veel minder calorieën, minder (verzadigde) vetten en minder cholesterol dan vlees. Daarentegen zitten er veel meer voedingsvezels in.
Voortaan is het mogelijk om minder vlees te eten en toch volop te genieten. Quart voldoet aan de "Richtlijnen Gezonde Voeding". Op de verpakking is het Energielogo afgebeeld, zodat in één oogopslag duidelijk is hoeveel calorieën de consument binnen krijgt. Als light product past Quart uitstekend in de verantwoorde, slanke maaltijd. Bovendien is het gemakkelijk te bereiden en snel klaar.
Quart biedt de consument keus uit diverse vleessoorten: rundvlees, kippenvlees en varkensvlees. Inmiddels zijn er al Quart schnitzels, burgers en filets. Dit assortiment zal regelmatig worden uitgebreid. Quart producten zijn bij steeds meer supermarkten te koop waaronder C1000, Coop, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Konmar en Lekker&Laag supermarkten.