Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

11 april 2006

Eerste nominatie topwerkgever

CNV Jongeren zoekt Wajongwerkgever van het Jaar

Klaas Pieter Derks, voorzitter van CNV Jongeren, nomineert a.s. donderdag 13 april het eerste bedrijf in het kader van de verkiezing Wajongwerkgever van het jaar. Dit doet hij samen met Yvon van Houdt, bestuurder van het CNV. Stichting NOAGG uit Den Haag zal genomineerd worden op aanraden van werkneemster Safaa Ayadi. Zij is 25 jaar, heeft psychologie gestudeerd en werkt ondanks haar spierziekte (waardoor zij in een rolstoel zit) met veel plezier bij Stichting NOAGG.

CNV Jongeren is op zoek naar de werkgever van het jaar, speciaal voor werkgevers die een arbeidsgehandicapte jongere in dienst hebben. Werkgevers kunnen tot eind mei genomineerd worden op www.veryable.nl en in juni wordt het winnende bedrijf in het zonnetje gezet. Werkgevers kunnen ook zelf aangeven dat ze genomineerd willen worden door hun contactgegevens op de site in te vullen.

Er zijn naar schatting 95.000 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar met een arbeidshandicap. Dit blijkt uit het recent uitgebrachte rapport 'Jeugd met Beperkingen' van het Sociaal Cultureel Planbureau. Uit onderzoek van CNV Jongeren blijkt dat Wajongeren juist erg graag willen werken. Helaas is het vaak zo dat onbekend onbemind maakt en ze tegen veel vooroordelen aanlopen. CNV Jongeren laat zien je als werknemer prima een Wajongere in dienst kunt nemen.

Achtergrond informatie Very Able
Op 1 januari 2005 is CNV Jongeren van start gegaan met het project Very Able. De doelgroep van dit project is Wajongeren tussen de 18 en de 30 jaar met minimaal een MBO-opleiding. Met Very Able laten zij zien wat ze waard zijn. Niet alleen vooroordelen worden ontkracht, ook de voordelen van het aannemen van een Wajongere worden benadrukt. Zo wordt de brug geslagen tussen Wajongeren en werkgevers. Als afsluiting van dit project wordt nu de werkgever van het jaar gekozen.

Voor nadere informatie
Klaas Pieter Derks, voorzitter CNV Jongeren
k.derks@cnvjongeren.nl 030-291 37 14; 06-420 386 26