Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11-04-06)

OOSTERHOUT NB, 11 april 2006

Drie arrestaties na openlijke geweldpleging

KAATSHEUVEL: Zondagmiddag 9 april stak een gezin uit Kaatsheuvel rond 15.30 uur de Horst over. Het gezin bestaande uit vader, moeder en drie kinderen (2, 3 en 7 jaar oud) werd daarbij rakelings gepasseerd door een personenauto. Vanuit de auto klonken scheldwoorden en discriminerende opmerkingen. De auto reed in eerste instantie verder, maar kwam even later terug en vanuit de auto werd een bierflesje naar het gezin gegooid. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de inzittenden van de auto uitstapten en een stalen pijp gebruikten om het gezin te bedreigen. De vader van het gezin maakte meteen melding van het voorval. Binnen een half uur spoorde de politie de bewuste auto op en arresteerde de drie inzittenden. Het gaat om: Een 22-jarige vrouw uit Drunen
Een 34-jarige man uit Drunen
Een 27-jarige man uit Kaatsheuvel
Uit het onderzoek dat de politie instelde, werd duidelijk dat het ging om discriminatie / racisme, openlijke geweldpleging en bedreiging. Tijdens de gebeurtenissen zijn overigens geen gewonden gevallen. Uiteraard heeft het voorval wel de nodige emotionele indruk op het gezin gemaakt.De verdachten zijn tijdens de voorlopige hechtenis uitgebreid verhoord, waar bij gedeeltelijke bekentenissen zijn afgelegd. Op maandagavond 10 april is het trio weer in vrijheid gesteld, waarbij elke verdachte een dagvaarding meekreeg voor de terechtzitting.

Brandblusser gestolen vanuit tussenpompstation waterschap

WAALWIJK: Maandagavond 10 april is ingebroken in het gebouw van een gemaal aan de Bloemendaalseweg. De deur van het zogenaamde tussenpompstation was ingetrapt. Er werd bij de inbraak een brandblusser buitgemaakt. Waterschap Brabantse Delta, eigenaar van het tussenpompstation, heeft aangifte gedaan bij de politie.

Auto verdwenen bij woninginbraak

OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 10 april op dinsdag 11 april hebben onbekenden in een woning in de Koorstraat ingebroken. De dieven hebben via een opengebroken raam de autosleutels weggenomen en de voor de deur staande auto ontvreemd. Het gaat om een zwarte Audi A4, voorzien van het kenteken 92-NB-XG. De politie heeft aangifte opgenomen en een sporenonderzoek verricht. Bovendien staat de auto inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Inbraak in winkel

SLEEUWIJK: Van maandag 10 april op dinsdag 11 april is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een winkel in de Esdoornlaan. De daders hebben aan de voorkant van het pand een ruit ingeslagen en zijn zo binnengekomen. Er zijn onder meer sigaretten en krasloten weggenomen. De politie heeft de aangifte opgenomen en er is een buurtonderzoek verricht.

Inbraak in woning

VEEN: Tussen zondagmiddag 9 april en maandagochtend 10 april is ingebroken in een woning in de Grotestraat. Hierbij is onder meer een laptop en geld ontvreemd.

Auteur: Leonie van ooijen en Ilse Matthijsen