Gemeente Lingewaard


Raadslid Joop Thijssen overleden

Maandag 3 april is Joop Thijssen overleden. Joop werd op 16 maart 2006 geïnstalleerd als nieuw raadslid in de gemeente Lingewaard voor de fractie Basis '06.

In het verleden was hij ook al raadslid in de voormalige gemeente Bemmel voor de fractie van de AWG. Sinds de herindeling heeft hij zich als commissielid verdienstelijk gemaakt; eerst voor Lokaal 2000 en later voor de fractie Lijst Frans Schut/Basis '06.

Ook was hij een belangrijke initiërende en inspirerende persoonlijkheid binnen de gemeenschap van Bemmel. Zijn betrokkenheid uitte zich in velerlei activiteiten, die uiteenliepen van zijn Tafeltje-dek-je-werk tot het naar school brengen van gehandicapte kinderen, van zijn carnavalsactiviteiten voor de Geintrappers en de Piejassen tot zijn bezigheden bij de SWOL en van zijn werk voor wijkplatform Bemmel Centrum tot de organisatie van 50+activiteiten in De Kinkel. Een grote maatschappelijke verdienste dus, waarvoor we hem dankbaar zijn.

Joop heeft de recente installatie als raadslid van onze gemeente als een kroon op zijn werk beschouwd. Weer terug in de gemeenteraad en met de verwachting dat hij het nodige zou kunnen betekenen voor de totale gemeenschap van Lingewaard en van Bemmel in het bijzonder. In de week na zijn installatie heeft hij, ondanks zijn ziekte en optimistisch als hij was, al nagedacht over zijn inbreng tijdens de eerste raadsvergadering die op 13 april wordt gehouden. Het werk als raadslid in de gemeente Lingewaard heeft hij helaas niet daadwerkelijk in praktijk mogen brengen.

Wij wensen zijn familie alle kracht en sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Bericht geplaatst op 6 april 2006