Quart: tussen vlees en vegetarisch
Schouten europe
Lekker en light en minder vlees
GIESSEN, 20060411 -- De gemiddelde Nederlander eet per jaar ongeveer 42 kg vlees. Steeds
meer bewuste consumenten vinden echter dat het wel wat minder kan. De één
doet het om gezondheidsredenen, de ander vanwege milieu of dierenwelzijn, weer een derde
vooral om te variëren. Er liggen weliswaar allerlei, meestal vegetarische,
vleesvervangers in de winkel, maar deze worden niet door iedereen geapprecieerd. Gelukkig
is er nu een lekker alternatief: Quart.
Quart bevat 'n kwart vlees en bestaat verder uit champignons. Quart heeft een echte
vleessmaak, maar bevat veel minder calorieën, minder (verzadigde) vetten en minder
cholesterol dan vlees. Daarentegen zitten er veel meer voedingsvezels in.
Voortaan is het mogelijk om minder vlees te eten en toch volop te genieten. Quart voldoet
aan de 'Richtlijnen Gezonde Voeding'. Op de verpakking is het Energielogo afgebeeld,
zodat in één oogopslag duidelijk is hoeveel calorieën de consument
binnen krijgt. Als light product past Quart uitstekend in de verantwoorde, slanke
maaltijd. Bovendien is het gemakkelijk te bereiden en snel klaar.
Quart biedt de consument keus uit diverse vleessoorten: rundvlees, kippenvlees en
varkensvlees. Inmiddels zijn er al Quart schnitzels, burgers en filets. Dit assortiment
zal regelmatig worden uitgebreid. Quart producten zijn bij steeds meer supermarkten te
koop waaronder C1000, Coop, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Konmar en Lekker&Laag
supermarkten.