NEN


Europese norm voor dekvloeren en dekvloermortels vertaald

Onlangs publiceerde NEN de Nederlandse vertaling van de Europese norm voor dekvloeren en dekvloermortels. De norm bevat termen op het gebied van negen onderwerpen en geeft de bijbehorende definities.

In de norm EN 13318:2000 Screed material and floor screeds - Definitions zijn de geratificeerde Engelse, Duitse en Franse teksten van de Europese norm aangevuld met een Nederlandse vertaling. Nederlandse belanghebbenden zijn betrokken geweest bij zowel het opstellen van de desbetreffende Europese norm, als bij het vertalen ervan in het Nederlands.

De norm bevat termen met bijbehorende definities, geldend voor dekvloeren en dekvloermortels, ingedeeld in negen onderwerpen. Dit zijn algemene termen, termen die te maken hebben met materialen, vloertypen, vloereigenschappen, materiaaleigenschappen, constructiedetails, bouwelementen, oppervlaktebewerkingen en overige termen. Ook is een informatieve Nederlandse bijlage A toegevoegd, die een alfabetische index bevat van alleen de Nederlandstalige termen uit deze norm.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie: Martijn van der Steen, telefoon (015 ) 2 690 444, e-mail: Martijn.vandersteen@nen.nl.

In Nederland is NEN het nationale normalisatie-instituut.