Deltion College


Deltion College slaat 842ste paal nieuwbouw

Het Deltion College bouwt een nieuwe onderwijs- en leefwereld in Zwolle. Dinsdag 11 april wordt hiervoor officieel de 842ste paal geslagen. Deelnemers van de opleiding Kunst & Cultuur hebben een prominente rol tijdens deze feestelijke handeling. Ook burgemeester H.J. Meijer van de gemeente Zwolle richt het woord tot de genodigden.

Op 2 maart was het dan zover, we zouden de `eerste paal' slaan van onze nieuwe campus. Alles was tot in de puntjes geregeld... helaas hadden we geen invloed op het weer. Op 1 en 2 maart veranderde Zwolle in een prachtige witte wereld, maar dit bracht ook veel overlast met zich mee. Zwolle lag gedeeltelijk plat en was slecht of voor sommigen geheel niet bereikbaar. Daarnaast kon er ook niet geheid worden. Nu is het dan ook tijd geworden om de 842ste paal te slaan.

Programma

Voorafgaand aan de officiële handeling, zijn er vanaf 16.00 uur drie korte toespraken door de heer R. Akkerman, voorzitter van het College van Bestuur van Deltion, de heer J. Decker van architectenbureau AGS en de heer H.J. Meijer, burgemeester gemeente Zwolle.

Nadat de heren de genodigden hebben toegesproken, gaat iedereen om 16.35 uur naar het bouwterrein. Hier wordt met de medewerking van deelnemers van het Deltion College, een heipaal in de grond geheid. Uit symbolisch oogpunt wordt er een capsule in de heipaal gedaan met de bouwtekeningen van de nieuwe campus. Alle activiteiten hebben uiteraard een feestelijk en bijzonder tintje. Dit wordt volledig verzorgd door deelnemers van de opleiding Kunst & Cultuur.

Nieuwe campus

De nieuwbouw van Deltion wordt een campus met een uniek pakket aan hoogwaardige voorzieningen voor onderwijsdeelnemers en het heeft een bijzondere uitstraling. Een leefomgeving die past bij het onderwijs dat Deltion voor ogen heeft: persoonlijk, plezierig én praktijkgericht. Leren in de praktijk. Niet alleen op stage, maar ook op school in een realistische en inspirerende omgeving. Het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en houding wordt bevorderd door het uitwisselen van ervaringen en het ontmoeten van inspirerende mensen. Een wereld met mogelijkheden en kansen voor onze deelnemers om het beste uit zichzelf te halen. Juist door het campusconcept zijn we in staat om maatwerk te bieden voor de studieprogramma's van de onderwijsdeelnemers.

Datum: 06-04-2006

---