Chef-kok gezocht voor nieuw etablissement Den Blijker in Amsterdam
Op dinsdag 11 april start RTL 5 met een nieuw programma rond de
Rotterdamse kookgigant Herman den Blijker, getiteld Herman Zoekt Chef.
De man achter het uiterst succesvolle Herrie In De Keuken,
mede-eigenaar van diverse gerenommeerde restaurants in Rotterdam en
Groot Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, gaat in een negen-delige
serie op zoek naar een chef-kok voor een nieuw te openen restaurant in
Amsterdam. Den Blijker wordt in de zoektocht bijgestaan door compagnon
David Crouwel. Het restaurant aan de Utrechtsestraat zal dit voorjaar
nog haar deuren openen.
Negen bijzonder enthousiaste professionals en hobbykoks steken in de
programmareeks de handen uit de mouwen om hun kundigheid op het gebied
van smaak en vakmanschap aan te tonen. Wie van hen beschikt over de
beste combinatie van inzicht en doorzettingsvermogen om invulling te
geven aan de uitdagende spilfunctie in Den Blijkers nieuwste aanwinst?
Stuk voor stuk zijn de kandidaten uitermate eager. Voor menig
kandidaat wordt het dan ook een loodzware periode.
In Herman Zoekt Chef wisselen impressies van de verbouwing van de
locatie en de verschillende kandidatenselecties elkaar af. De
kandidaten worden geïnstrueerd, geïnformeerd en ondergaan talloze
smaak- en kooktests. In een speciale keuken worden ze beoordeeld op
wat ze bakken van de basistechnieken. Voorts wordt gekeken naar de
handelingen met vlees en vis en staat het thema garnituren en
patisserie op het menu. Een chef-kok moet ook kaas hebben gegeten van
het financiële reilen en zeilen van een restaurant en
stressbestendigheid is doorslaggevend. De juiste kandidaat voor Herman
weet hoe een goede menukaart er uit ziet en hoe belangrijk dit is, hoe
hij personeel moet kunnen aansturen, motiveren, aannemen en ontslaan.
Belangrijk zijn natuurlijk ook een messcherp en uitgekookt
inkoopbeleid, flexibiliteit en een hoge mate van productkennis. Herman
Zoekt Chef reist geregeld naar het buitenland om deze kennis te
vergaren. Parijs en Toscane worden aangedaan om van pure kwaliteit in
haar oorspronkelijke omgeving te proeven.
Herman den Blijker is alom bekend om zijn know-how op het gebied van
restaurantconcepten, zijn neus voor kwaliteit en zijn feel voor
heerlijk eten. De meesterkok heeft een imposant postuur, een eigen
visie en een zeer karakteristieke manier van doen en zich uitdrukken.
Veelvuldig worden Herman en zijn compagnon David Crouwel dan ook
benaderd om te helpen bij enorme restauratieve projecten.
Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf dinsdag 11 april, tussen 21.30 en
22.30 uur.
---
---------------------------
Noot aan de redactie: fotomateriaal volgt zo spoedig mogelijk. Voor
meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst
RTL Nederland via tel. 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.
© 2006 RTL Nederland / IP
RTL Group