RTL Group

Chef-kok gezocht voor nieuw etablissement Den Blijker in Amsterdam

Op dinsdag 11 april start RTL 5 met een nieuw programma rond de Rotterdamse kookgigant Herman den Blijker, getiteld Herman Zoekt Chef. De man achter het uiterst succesvolle Herrie In De Keuken, mede-eigenaar van diverse gerenommeerde restaurants in Rotterdam en Groot Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, gaat in een negen-delige serie op zoek naar een chef-kok voor een nieuw te openen restaurant in Amsterdam. Den Blijker wordt in de zoektocht bijgestaan door compagnon David Crouwel. Het restaurant aan de Utrechtsestraat zal dit voorjaar nog haar deuren openen.

Negen bijzonder enthousiaste professionals en hobbykoks steken in de programmareeks de handen uit de mouwen om hun kundigheid op het gebied van smaak en vakmanschap aan te tonen. Wie van hen beschikt over de beste combinatie van inzicht en doorzettingsvermogen om invulling te geven aan de uitdagende spilfunctie in Den Blijkers nieuwste aanwinst? Stuk voor stuk zijn de kandidaten uitermate eager. Voor menig kandidaat wordt het dan ook een loodzware periode.

In Herman Zoekt Chef wisselen impressies van de verbouwing van de locatie en de verschillende kandidatenselecties elkaar af. De kandidaten worden geïnstrueerd, geïnformeerd en ondergaan talloze smaak- en kooktests. In een speciale keuken worden ze beoordeeld op wat ze bakken van de basistechnieken. Voorts wordt gekeken naar de handelingen met vlees en vis en staat het thema garnituren en patisserie op het menu. Een chef-kok moet ook kaas hebben gegeten van het financiële reilen en zeilen van een restaurant en stressbestendigheid is doorslaggevend. De juiste kandidaat voor Herman weet hoe een goede menukaart er uit ziet en hoe belangrijk dit is, hoe hij personeel moet kunnen aansturen, motiveren, aannemen en ontslaan. Belangrijk zijn natuurlijk ook een messcherp en uitgekookt inkoopbeleid, flexibiliteit en een hoge mate van productkennis. Herman Zoekt Chef reist geregeld naar het buitenland om deze kennis te vergaren. Parijs en Toscane worden aangedaan om van pure kwaliteit in haar oorspronkelijke omgeving te proeven.

Herman den Blijker is alom bekend om zijn know-how op het gebied van restaurantconcepten, zijn neus voor kwaliteit en zijn feel voor heerlijk eten. De meesterkok heeft een imposant postuur, een eigen visie en een zeer karakteristieke manier van doen en zich uitdrukken. Veelvuldig worden Herman en zijn compagnon David Crouwel dan ook benaderd om te helpen bij enorme restauratieve projecten.

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf dinsdag 11 april, tussen 21.30 en 22.30 uur.

---

---------------------------
Noot aan de redactie: fotomateriaal volgt zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP