Gemeente Dordrecht


---

Tweede vaardigheidstest jeugd Crabbehof

Sport mee, speel mee en eet gezond mee!

Marjolein Brouwer

Leerlingen van groep 7 van basisschool Don Bosco namen vandaag deel aan een tweede vaardigheidstest tijdens de gymles. De vaardigheidstest werd afgenomen in het kader van het project "Gezond opgroeien in Crabbehof". Wethouder Kamsteeg gaf het startsein voor de test en na afloop beloonde de GGD de leerlingen met een appel. In de Nationale week van de Gezondheid (7 t/m 13 april) gaan kinderen van groep 5 tot en met 8 van de drie basisscholen in de wijk Crabbehof voor een tweede keer dit schooljaar een vaardigheidstest afleggen in het kader van het project "Gezond opgroeien in Crabbehof". Het project "Gezond opgroeien in Crabbehof" bestaat uit drie pijlers: Sport mee, speel mee en eet gezond mee. Bureau Sportstimulering, GGD Zuid Holland Zuid en de Dordtse Welzijnsorganisatie werken in dit project samen. De drie basisscholen, diverse lokale sportverenigingen en nationale sportbonden nemen deel in het project.

Nulmeting
De vaardigheidstest bestaat uit 8 onderdelen zoals werpen, hardlopen, springen en mikken. De kinderen hebben deze test in januari voor het eerst gedaan. Die test wordt gebruikt als nulmeting. De afgelopen weken zijn er diverse sport -en spelactiviteiten georganiseerd om de kinderen meer aan het bewegen en sporten te krijgen. De resultaten van de tweede testronde worden vergeleken met de uitkomsten van de vaardigheidstest van januari.

Eet gezond mee!
De GGD Zuid Holland Zuid startte hun participatie in het project "Gezond opgroeien in Crabbehof" met het uitdelen van een appel aan de leerlingen na afloop van de vaardigheidstest. Binnen het project zal de GGD Zuid Holland Zuid de pijler "Eet gezond mee" opstarten.

document icoon fragment.jpg

Redactie
M. Brouwer
Afdeling Communicatie

telefoon 078-6396573

email m.brouwer@dordrecht.nl

Informatie
A. van Moorst
Bureau Sportstimulering
telefoon 078-6398033