OPG Groep N.V.

Persbericht

Utrecht, 10 april 2006

OPG OPENT TWEEDE MEDIQ APOTHEEK

Vandaag wordt in Veghel de tweede Mediq Apotheek geopend. Na de opening van de testapotheek in Rotterdam Ommoord in december 2005 wordt hiermee een nieuwe stap gezet bij de landelijke uitrol. Mediq Apotheek staat voor klantgerichtheid en zorg op maat. Dit komt onder andere tot uitdrukking in een apothekersspreekuur, ruimere openingstijden, 24-uurs medicijnkluisjes en een ruim assortiment aan zelfzorgmiddelen. De apotheker wordt voor de klant zichtbaar via persoonlijke advisering.

Na een verhuizing heeft Mediq Apotheek van Rijn vandaag zijn deuren geopend aan het Stadhuisplein in Veghel. Binnen de Mediq Apotheek van Rijn zijn tal van innovaties verenigd. De Mediq-apotheekformule omvat een snelbalie voor herhaalrecepten, medicijnkluisjes die 24 uur toegankelijk zijn en uitgebreide online-informatie. Daarnaast zijn de openingstijden verruimd en is er een uitgebreid assortiment zelfzorgmiddelen verkrijgbaar. Voor discreet advies zijn er spreekkamers beschikbaar en er is een spreekuur met de apotheker. De apotheek krijgt vooralsnog geen geneesmiddelenrobot zoals bij Mediq Apotheek Ommoord. Door een uitstekende routing kan de medicatie toch snel geselecteerd worden waardoor er voldoende tijd overblijft voor het adviseren en helpen van de klant.

Bij de eerste resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek vallen met name de zeer positieve reacties op de persoonlijke aandacht voor de klant op. De evaluatie van de testapotheek in Rotterdam Ommoord is naar verwachting medio 2006 gereed. Zoals eerder gecommuniceerd zal op basis van de resultaten van de evaluatie een gefaseerde uitrol plaatsvinden naar de ruim 200 eigen vestigingen van OPG en naar de circa 300 zelfstandige partnerapotheken van OPG Groothandel. Hoewel deze evaluatie nog niet is afgerond, is besloten de verhuizing van Apotheek van Rijn in Veghel aan te grijpen voor de opening van de tweede Mediq Apotheek.

De Nederlandse zorgmarkt verandert ingrijpend. Consumenten moeten meer dan ooit eigen keuzes maken. Mede daardoor groeit de vraag naar een betere toegankelijkheid en dienstverlening. Mediq Apotheek speelt hierop in: de patiënt wordt klant en er wordt zorg op maat geleverd. Met dit nieuwe concept laat OPG zien niet alleen marktleider te zijn maar ook voorop te lopen op het gebied van innovatie. Met dit nieuwe concept streeft OPG naar een hogere klanttevredenheid en daarmee een beter bedrijfsresultaat. Door de standaardisatie van de inrichting en werkprocessen zal naar verwachting de efficiency in de keten worden verhoogd.

Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.

2