Unilever NV



* Unilever besteedt deel IT-activiteiten uit aan Accenture

Unilever besteedt deel IT-activiteiten uit aan Accenture

10/04/2006 :

Unilever heeft vandaag aangekondigd dat zij een deel van haar Europese IT-activiteiten uitbesteedt aan Accenture. In december 2005 kondigde Unilever reeds de uitbesteding aan van haar financiële administratie aan IBM.

Door de uitbesteding wil Unilever schaalvoordelen behalen, haar concurrentiekracht in de markt vergroten, beter presteren en een concurrerender kostenstructuur verwezenlijken, waardoor zij zich kan concentreren op haar consumenten en klanten.

Het IT-contract met Accenture houdt in dat Unilever de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van haar regionale Europese applicaties uitbesteedt aan Accenture. Het voornemen is om het uitbestedingsprogramma te starten op 1 juli 2006.

Unilever wil de gevolgen van de uitbesteding voor haar werknemers beperken door medewerkers te laten overgaan naar Accenture, gebruik te maken van vervroegde uittreding, omscholing via de Accenture Academy, door alternatieve functies te zoeken en via natuurlijk verloop, in sommige gevallen aangevuld met vrijwillige programma's.

Unilever heeft ruime ervaring met veranderingsprocessen en gaat op een verantwoorde en professionele manier om met haar werknemers. Dit houdt in dat zij altijd nauw zal samenwerken met de relevante ondernemingsraden en bonden.

Neil Cameron, chief information officer van Unilever: "Deze uitbestedingsovereenkomst is een belangrijke strategische keuze voor Unilever. We staan voor een belangrijk veranderingsprogramma en we zijn van mening dat het aangaan van een samenwerking met zo'n toonaangevende organisatie als Accenture ons een grotere flexibiliteit en meer zekerheid biedt ten aanzien van de levering van IT-diensten. Deze overeenkomst stelt ons tevens in staat om een eenvoudiger en slagvaardiger Europese IT-functie te creëren, die Unilevers agenda voor groei beter kan ondersteunen."

John Zealley, managing partner van European Consumer Goods & Services Practice van Accenture: "Dit contract moet Unilever meer zekerheid bieden over de kosten en de tijd die nodig zijn voor het opzetten van haar nieuwe Europese business IT-platform. Dit platform beoogt de bedrijfsresultaten te verbeteren door middel van verhoogde efficiency, kostenreductie en meer standaardisatie. Accentures ervaring in het leveren van grensoverschrijdende IT-programma's moet ons in staat stellen op consistente wijze te presteren in Unilevers belangrijkste markten. Zo kunnen we Unilever de flexibiliteit geven die zij nodig heeft om beter te kunnen concurreren en presteren."