Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 10 april 2006

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 10 APRIL 2006

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

MENU

* Bestuursakkoord 2006-2010
* Meldingen Wet milieubeheer
* Revisievergunning garagebedrijf Delleweg in Middelstum
* Verleende vergunningen
* Aanvragen voor vergunning
* Vergaderingen welstandscommissie


----------
BESTUURSAKKOORD 2006-2010

De fracties van de PvdA, het CDA en de CU in de gemeenteraad van Loppersum hebben een akkoord bereikt om gezamenlijk een coalitie te vormen voor de
* bestuursperiode 2006 ­ 2010.

Voor deze samenwerking hebben de fractievoorzitters van de PvdA, het CDA en de Christen Unie en de drie beoogde wethouders
* mevrouw C.T. Jansen (PvdA),

* de heer H.H. Smit (CDA) en

* de heer H.J. Stoel (Christen Unie)

op vrijdag 7 april het bestuursakkoord ondertekend. U kunt het bestuursakkoord en de portefeuilleverdeling vinden op Nieuwe collegepartijen presenteren bestuursakkoord 2006-2010. Deze stukken liggen tevens ter inzage in het gemeentehuis.


----------

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de navolgende meldingen zijn ontvangen in het kader van de Wet milieubeheer.

In het kader van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer:
1. Gemeente Loppersum, voor het oprichten van een nieuw gemeentehuis aan de Molenweg 12-14 te Loppersum.

In het kader van het Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijven milieubeheer:
2. Fa. J.A. Boelema en Zn., voor het van toepassing worden van het besluit op een bestaande inrichting (constructie- & installatiebedrijf) aan de Boerdamsterweg 1 te Middelstum.

In een Besluit worden voorschriften gegeven ter voorkoming of beperking van nadelige gevolgen voor het milieu. De rijksoverheid stelt op grond van de Wet milieubeheer voor bepaalde branches algemeen geldende regels vast.

Met deze algemene voorschriften wordt bereikt dat alle onder dezelfde branche vallende bedrijven voor het uitoefenen van de specifieke werkzaamheden landelijk ook onder dezelfde regels vallen. In bepaalde situaties kunnen gemeenten nog wel nadere voorschriften opleggen. Voor meer informatie over de ingediende meldingen kunt u contact opnemen met de afdeling Backoffice, team VTH in Middelstum. Te bereiken via het algemeen telefoonnummer: 0596-575275


----------

REVISIEVERGUNNING GARAGEBEDRIJF DELLEWEG IN MIDDELSTUM

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken bekend dat zij naar aanleiding van onderstaande aanvraag besloten hebben een vergunning op grond van de Wet milieubeheer te verlenen aan:
* Autobedrijf Van Kleef, voor het veranderen van een garagebedrijf annex tankstation met LPG op het adres Delleweg 22 te Middelstum.

Het betreft een revisievergunning in verband met uitbreiding van de inrichting met een betaalpaal voor een 24-uurs service voor het afleveren van brandstoffen (uitgezonderd LPG) en een actualisatie van de milieuvergunning uit 1992.

Voorschriften
Aan de vergunning zijn zodanige voorschriften verbonden dat de nadelige gevolgen die de inrichting voor het milieu kan veroorzaken voldoende worden ondervangen. Ten opzichte van het ontwerpbesluit is het besluit aangevuld met het advies van de Hulpverleningsdienst Groningen omtrent het groepsrisico in het kader van het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen ten aanzien van het tankstation met LPG. Het advies heeft geen consequenties voor de voorschriften en deze hebben dan ook geen wijzigingen ondergaan.

Ter inzage
Het besluit en andere ter zake doende stukken liggen ter inzage op de afdeling Klant Contact Centrum, Stationslaan 1 te Loppersum en de afdeling Backoffice, team VTH, Concordiaplein 4 te Middelstum, elke werkdag van 8.30 tot 12.00 uur. Op afspraak kunnen de bescheiden ook buiten kantooruren worden ingezien (telefoon 0596-575203). Desgevraagd kan (bij het team VTH in Middelstum) een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Termijnen
De termijn van terinzagelegging loopt van 11 april 2006 tot en met 23 mei 2006. Gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen staat beroep open bij de Raad van State voor: a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit; b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerpbesluit; c. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht; d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Loppersum, 10 april 2006
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester.
mr. W.P. van Egmond, secretaris.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de navolgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Kapvergunningen

* A.A.Verlinde voor het kappen van een kastanje, 3 essen en 7 populieren op het perceel Westeremderweg 1 te Loppersum, verzonden 31 maart 2006;
* A.R. Klunder voor het kappen van een els op het perceel Nieuwe Tuinen 18 te Loppersum, verzonden 31 maart 2006;
* G.H. Glas voor het kappen van 30 iepen op het perceel Wijmersweg 6 te Loppersum, verzonden 31 maart 2006.

Evenementvergunningen

* Stichting Organisatie Oranjeactiviteiten Middelstum voor het houden van een vrijmarkt op 29 april a.s. op het plein bij Vita Nova, de Hemonystraat en een gedeelte van de Heerestraat (vanaf de Zuiderstraat tot aan begin Delleweg), verzonden 30 maart 2006;
* Runploug Garrelsweer voor het houden van een hardloopwedstrijd op zaterdag 13 mei 2006 door diverse straten in Garrelsweer, verzonden 30 maart 2006;
* Stichting Oranje Comité Loppersum voor het houden van een vrijmarkt met diverse activiteiten op 29 april a.s. in het centrum van Loppersum, verzonden 31 maart 2006.

Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen een of meer van genoemde besluiten binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, Postbis 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikkingen aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de betreffende afdeling.


----------

AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een lichte bouwvergunning ontvangen van:
* J. van Dijken voor het gedeeltelijk plaatsen van een aanbouw op het perceel Hippolytuslaan 9a te Middelstum;
* P.H. Niejenhuis voor het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Wadden 11 te Loppersum;

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een reguliere bouwvergunning ontvangen van:
* P.H. Ruiter voor het plaatsen van een blokhut op het perceel Kampweg 11 te Zeerijp.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een sloopvergunning ontvangen van:

M. Wit voor het slopen van een garage op het perceel Kleine weg 3 te Westeremden.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen voor een evenementenvergunning ontvangen van:
* Dorpsvereniging Doord voor het houden van een reünie in Toornwerd op 9 september 2006; hierbij wordt een tent geplaatst op het speelveld aan de W.J. Dethmersweg;
* Christelijke Plattelands Jongeren voor het houden van een schuurfeest op zaterdag 24 juni 2006 op het adres Dijkumerweg 1 in Zeerijp.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de afdeling Backoffice/VTH in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.


----------

VERGADERINGEN WELSTANDSCOMMISSIE

De recentelijk ontvangen aanvragen om bouwvergunning en schetsplannen worden ter advisering aan Libau Welstands- en Monumentenzorg Groningen voorgelegd. De behandeling van deze plannen zal op de volgende data plaatsvinden
* 19 april 2006 en 3 mei 2006, om 13.30 uur in het kantoor van de afdeling Backoffice/VTH, Concordiaplein 4 te Middelstum.

Wanneer u bij deze openbare behandeling aanwezig wilt zijn, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer R. Zomer van de afdeling Backoffice/VTH (telefoon: 0596-575206). De tijdens het bezoek van de rayonarchitect behandelde aanvragen om een bouwvergunning, waarover zij nog niet hebben geadviseerd worden behandeld in de zogenaamde kleine of grote commissie van Libau. Die vergaderingen zijn ook openbaar en worden gehouden in Groningen. Meer informatie daarover kunt u lezen op de website www.libau.nl (zie onder vergaderagenda) of opvragen bij de heer R. Zomer van de afdeling Backoffice/VTH.

Einde Gemeentelijke mededelingen 10 april 2006