Gemeente Den Haag

Van 10 april tot 30 juni 2006 is in het Milieu Informatie Centrum aan de Paviljoensgracht de tentoonstelling Hé Watt Je! te zien. Kinderen vanaf negen jaar komen door deze interactieve tentoonstelling alles te weten over duurzame energie. Ze kunnen zelf proeven doen met energie en leren bijvoorbeeld hoe een windmolen werkt, of een auto op zonne-energie kan rijden en hoe er stroom uit een stopcontact komt.

Zelf energie opwekken
Elke dag hebben we energie nodig, maar veel energiebronnen raken uitgeput. Er zijn alternatieve, duurzame bronnen nodig om ook in de toekomst in onze energiebehoefte te kunnen voorzien. De tentoonstelling laat zien welke energiebronnen we in de toekomst kunnen gebruiken, rekening houdend met het veranderende klimaat en een opwarmende Aarde. De jonge bezoekers van Hé Watt Je! kunnen zelf energie opwekken en experimenteren met bijvoorbeeld een zonnepaneel.

Gratis toegang
Het Milieu Informatie Centrum ligt aan de Paviljoensgracht 3 in Den Haag. De tentoonstelling is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis, begeleiding verplicht en groepen vanaf zes personen dienen zich telefonisch aan te melden via (070) 353 69 99. Het Milieu Informatie Centrum is ook geopend in de meivakantie. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/mic.