AutoRai

Keurig DTM-debuut voor Audi-coureur Olivier Tielemans

(4/10/2006)
Olivier Tielemans, de Nederlandse autocoureur die met een Audi A4 DTM deelneemt aan het prestigieuze Duits toerwagenkampioenschap, mag terugzien op een keurig debuut in deze competitieve raceklasse. De 21-jarige rijder uit Weert sloot de wedstrijd als dertiende af op het circuit van Hockenheim.
Gezien het feit dat hij met een twee jaar oude auto rijdt en bovendien nooit eerder aan de start stond van een DTM-race beslist geen verkeerde prestatie. Zelf was hij dan ook niet ontevreden: âIk kon gelijk bij de start al een aantal plaatsen opklimmen. Helaas verloor ik tijdens de beide verplichte pitstops wat tijd en mijn tweede set banden was niet optimaal, maar in de slotfase kon ik weer snellere rondetijden rijden. Ik heb in ieder geval erg genoten van de ervaring en verheug me nu al op de rest van het seizoen!â

Bij Audi was men ook tevreden over de start van het seizoen. Voor in totaal 104.000 bezoekers tijdens het weekend reed zevenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen met zijn Audi A4 naar de tweede plaats achter winnaar Bernd Schneider, terwijl oud-Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen zijn eerste race als Audi-fabriekscoureur afsloot met de derde plaats. Kristensen en Frentzen konden zich dankzij een goede strategie en twee snelle pitstops naar voren werken en werden zo beloond voor een fraaie inhaalrace, nadat ze respectievelijk vanaf de plaatsen negen en acht gestart waren.

Martin Tomczyk, met zijn vierde trainingstijd de best geklasseerde Audi-coureur in de startopstelling, beëindigde de race als zevende, Timo Scheider werd met een Audi A4 DTM van vorig jaar achtste. Pech was er voor oud-DTM-kampioen Mattias Ekström. Met een goede start klom hij gelijk op van de zesde naar de derde plaats en na een snelle eerste pitstop reed hij direct achter de latere winnaar Bernd Schneuder, maar halverwege de race moest hij de strijd staken als gevolg van een kapotte ophanging van het rechter voorwiel. Ook Audi-coureurs Chrtistian Abt en Pierre Kaffer vielen voortijdig uit, terwijl Frank Stippler mogelijke kampioenschapspunten verspeelde door een probleem tijdens de tweede pitstop. De Belgische Vanina Ickx, teamgenote van Olivier Tielemans in het Audi-klantenteam Futurecom TME, werd bij haar DTM-debuut vijftiende.

BedrijfsautoRAI.nl