NU'91

NU91 woedend over sluiten akkoord Gehandicaptenzorg 10-4-2006
NU91 is woedend over het feit dat zij vanochtend werd geconfronteerd met een onderhandelaarsakkoord. Dit akkoord bleek in het weekend te zijn afgesloten tussen VGN, MEE, ABVAKABO en CNV Publieke Zaak. Vanochtend kregen twee werknemersorganisaties, waaronder NU91 het verzoek om het al afgesloten akkoord mede te ondertekenen. De beide onderhandelaren namens NU91 waren met stomheid geslagen.

NU91 heeft gedurende de afgelopen weken diverse malen geprobeerd duidelijkheid te krijgen over de inhoud van het overleg op 10 april, zonder enig succes. Tot op het laatste moment was niet helder wat er op de agenda stond. NU91 heeft toch besloten aanwezig te zijn op 10 april met als doel deel te nemen aan het CAO-overleg. NU blijkt dat het overleg in het weekend zonder NU91 heeft plaatsgevonden.

NU91 heeft de werkgevers laten weten het akkoord vooralsnog niet te ondertekenen en tijd nodig te hebben om het akkoord inhoudelijk te beoordelen. De verwachting is dat wij hier deze week meer over kunnen zeggen.
10-4-2006

NU91 woedend over sluiten akkoord Gehandicaptenzorg Tekorten stageplaatsen in de zorg zijn op te lossen