Time : 13:28:01
Date : 10 April 2006
Sender Name: Uitgeverij Intersentia

P E R S B E R I C H T

Nederland, Apeldoorn, 10 april 2006

Opzienbarend boek: Jezus stapt nu van het kruis af

In het zondag 9 april in zaal De Ruimte in Amsterdam gepresenteerde boek 'Over de Goddelijkheid van de mens - Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena - Deel III' van de auteurs Gabriela en Reint Gaastra-Levin verklaart Jezus onomwonden nu van het kruis af te stappen en als gelijkwaardige tussen de mensen in te willen gaan staan.

Hij heeft daar zijn redenen voor. De mensheid worstelt immers al tweeduizend jaar met zijn gewelddadige dood. Mensen voelen zich onprettig als zij de spirituele meester rond de Pasen in kerken en op afbeeldingen zo verwond, bloedend en lijdend aan het kruis zien hangen. Ze voelen zich beschaamd en schuldig dat zij als mensen hem zo aan het kruis hebben genageld. De kruisiging heeft dus blijkbaar ook negatieve gevolgen voor de mensheid gehad. Het is Jezus zelf die er op uit is om de gebeurtenissen rond zijn kruisiging te helen.

Jezus geeft zijn inzichten door aan het in Nederland wonende Argentijnse medium Gabriela Gaastra-Levin. In het laatst verschenen deel van de trilogie 'Over de Goddelijkheid van de mens' openbaart hij haar dat hij in vrede is met de kruisiging. De kruisiging heeft de mensheid veel goeds gebracht, maar hij realiseert zich terdege dat zijn gewelddadige dood ook neveneffecten bij de mensen teweeg heeft gebracht die hen nog steeds parten spelen, namelijk het hebben van schuldgevoelens die hun zelfwaardering laag houdt. Letterlijk zegt hij: "Het helen van jullie schuldgevoelens is gekoppeld aan jullie bewustwording van het verwijt aan mij dat ik mij als mens en als meester heb laten kruisigen. Deze schuldgevoelens kan men alleen helen door een ongelijkwaardige verhouding in een gelijkwaardige te transformeren."

In de opzienbarende openbaring vraagt Jezus de mensheid vergeving dat hij zich heeft laten kruisigen. Want daardoor is de mensheid in een positie van dader gekomen en hij in de rol van slachtoffer. Om de kruisiging zich te laten voltrekken was het echter nodig dat de mensen, in dit geval het Romeinse en het Joodse volk, en dus ook Judas, de rol van daders op zich namen. Jezus dankt hen daarvoor. Het gevoel van daderschap rond de kruisiging is echter daarna door de mens van generatie op generatie overgedragen. Volgens hem is de waarheid evenwel dat de mensen geen daders zijn en dat hij geen slachtoffer is. Het kruisigingsritueel, zo zegt hij, is door hem en de mensen samen gecreëerd als een deel van het Goddelijk spel. En hij vervolgt: "Door dit nu te verklaren stap ik van mijn kruis af. Ik sta nu met jullie op de grond, op de Aarde, in eenheid op hetzelfde niveau, om eenieder duidelijk te maken dat jullie en ik gelijkwaardig en Goddelijk zijn. Door aan het kruis te hangen zette ik mij als slachtoffer boven jullie op een voetstuk en bevonden jullie je onder mij als daders. De tijd is gekomen om dit te helen. En om deze illusie te laten oplossen. Ik stap van mijn kruis af om weer samen met en tussen jullie te kunnen zijn. We zijn samen één, we zijn God."