FNV

Maat vol voor werknemers Klöckner Pentaplast in Weert

Na maanden van onderhandelen met de directie is de maat nu vol voor de 250 werknemers van Klöckner Pentaplast in Weert. Bij de fabriek in Weert komen acties als de directie niet voor maandag 3 april, 12.00 uur, de eis van FNV Bondgenoten inwilligt om een sociaal plan volgens de kantonrechtersformule af te sluiten.

Vakbondsbestuurder Henk van Rees: Wij hebben van meet af aan gesteld dat het sociaal plan moet voldoen aan de volledige kantonrechtersformule. De zes miljoen euro die de Klöckner Pentaplastgroep ter beschikking stelt dekt niet meer dan 0,3 procent van de kantonrechtersformule en outplacement.

Ondanks herhaalde gesprekken weet de directie van geen wijken en blijft vasthouden aan de genoemde zes miljoen euro. Binnen die zes miljoen kan er nog worden geschoven worden. Ofwel de ene groep krijgt wat meer, maar wel ten koste van de andere groep die dan nóg minder krijgt dan tot nog toe door de directie is voorgesteld, aldus Van Rees. Kortom: we zijn klaar met onderhandelen.

In de afgelopen maanden zijn alternatieve plannen van management en OR om de fabriek in Weert open te houden door de directie van de hand gewezen. Ook het afreizen van een groep werknemers naar het hoofdkantoor in Montabaur mocht niet baten. Van Rees: Banenverlies lijkt onontkoombaar, maar we willen voor de werknemers in ieder geval een goed sociaal plan afspreken. Ze hebben per slot van rekening jaren geïnvesteerd in het bedrijf en daar mag de directie wel wat tegenover stellen.

De acties beginnen volgende week maandag als het ultimatum verstrijkt met een werkonderbreking van één uur om 14.30 uur.

Bij Klöckner Pentaplast in Weert werken 250 mensen. Klöckner Pentaplast is wereldwijd de grootste producent van verpakkingsfolies voor onder andere farmaceutische toepassingen, medische instrumenten, voeding en elektronica.
---