Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (09/04/06)

TILBURG, 9 april 2006

Onbekenden plegen ramkraak met in Rijen gestolen auto

TILBURG / RIJEN: Een nog onbekend aantal verdachten heeft in de nacht van zaterdag 8 april op zondag 9 april omstreeks 04.30 uur een ramkraak gepleegd op een drogisterij aan de Westermarkt in Tilburg. Met een gestolen auto reden ze de deur van het magazijn van de winkel eruit. Na de ramkraak gingen ze er in een andere auto vandoor. Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt.
De gestolen auto, een groene Ford Escort, bleef achter bij de drogisterij. Deze auto bleek die nacht te zijn gestolen vanaf de Suze Groenewegstraat in Rijen. De politie stelt een onderzoek in naar de ramkraak en de diefstal auto.

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Een 21-jarige Tilburgse heeft bij de politie aangifte gedaan van huiselijk geweld. De vrouw is zaterdag 8 april omstreeks 14.30 uur in haar woning door haar 43-jarige vriend mishandeld. Hij duwde haar tegen een muur en bedreigde haar met een mes. Ook schold hij haar uit. De vrouw wist de man buiten te werken, maar hij bleef haar lastig vallen. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de man er vandoor te gaan, maar hij kon even later op de hoek van de Broekhovenseweg en de Sevenhoekstraat worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

TILBURG: De politie arresteerde zaterdag 8 april omstreeks 20.00 uur een 36-jarige Tilburger op verdenking van huiselijk geweld. De man had kort daarvoor zijn 34-jarige echtgenote mishandeld. Hij zou haar de keel hebben dichtgeknepen. Bovendien trof de politie in de woning diverse kapot gegooide borden aan. De vrouw wilde geen aangifte doen tegen haar man. Ondanks dat ze geen aangifte wilde doen, heeft de politie de man toch aangehouden. Dit kan in dergelijke zaken. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij zit nog vast.

Aanhoudingen bij uitgaansgeweld

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zaterdag 8 april op zondag 9 april omstreeks 04.10 uur een man een andere man schoppen. De verdachte, een 30-jarige Tilburger, schopte het slachtoffer in zijn rug en gezicht. Het slachtoffer, een 33-jarige inwoner van Tilburg, deed aangifte. Hij wees de politie nog een man aan, die hem kort daarvoor geslagen had. Ook deze man, een 31-jarige Tilburger, werd aangehouden. De vechtpartij trok nogal wat toeschouwers, die zich vervolgens met de aanhouding meenden te moeten bemoeien. De politieagenten vroegen extra eenheden ter plaatse om de rust te kunnen bewaren. Het opstootje bleek ontstaan te zijn, omdat het tweetal dacht dat het slachtoffer iets tegen een vriendin van de verdachten had gezegd. Het tweetal is ingesloten.

TILBURG: Tijdens een opstootje tussen twee groepen jongeren op het Piusplein omstreeks 04.30 uur raakte een 26-jarige Tilburger gewond aan zijn gezicht. De politie hield vervolgens twee verdachten aan, die bij de vechtpartij betrokken zijn geweest. Het gaat om Tilburgers van 16 jaar oud. Beide jongens bekenden bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest. Het is onduidelijk waardoor de vechtpartij precies ontstond.

Man aangehouden op verdenking van diefstal kabels

TILBURG: De politie hield zaterdag 8 april omstreeks 13.00 uur in de Ledeboerstraat een 43-jarige Tilburger aan op verdenking van diefstal van kabels. De man had geprobeerd kabels weg te nemen vanaf een sloopterrein. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor en legde een bekentenis af. De man is daarna met een AU-dagvaarding heengezonden.
De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt. Op de dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. Hij was immers op de hoogte van zijn strafzaak.

Twee minderjarige jongens aangehouden na poging diefstal fiets

TILBURG: Dankzij oplettende getuigen heeft de politie in de nacht van zaterdag 8 april op zondag 9 april omstreeks 05.00 uur op de Havendijk twee jongens aangehouden die kort daarvoor hadden geprobeerd een fiets te stelen. Het tweetal, inwoners van Moergestel van 16 en 17 jaar oud, bekende de poging diefstal. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien zijn hun ouders op de hoogte gebracht.

Winkeldieven aangehouden

GOIRLE: Winkelpersoneel van een warenhuis aan De Hovel heeft zaterdag 8 april omstreeks 14.20 uur een 49-jarige man uit Goirle aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd een paar sokken ter waarde van EUR 2,90 weg te nemen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes afgingen. Hij werd vervolgens overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De man bekende de diefstal te hebben gepleegd en is na verhoor heengezonden met een AU-dagvaarding. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

TILBURG: Zaterdag 8 april omstreeks 16.50 uur hield winkelpersoneel van een winkel in huishoudelijke artikelen in de Jan Heijnsstraat een 38-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd vier dozen aluminiumfolie, een wekker, zes theedoeken en twee handdoeken weg te nemen. Hij is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Omdat de man ook nog diverse boetes open had staan, is hij ingesloten.

TILBURG: Winkelpersoneel van een supermarkt in de Dr. Ahausstraat hield zaterdag 8 april omstreeks 08.40 uur een 46-jarige vrouw uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd diverse levensmiddelen ter waarde van EUR 16,21 weg te nemen. Ze moest mee naar het politiebureau en bekende de diefstal te hebben gepleegd. Ze is na verhoor heengezonden met een AU-dagvaarding en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Mannen aangehouden na vernieling

TILBURG: Dankzij een oplettende getuige heeft de politie in de nacht van vrijdag 7 april op zaterdag 8 april omstreeks 02.50 uur op de Heuvelring twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling. De getuige werd wakker van een klap en zag dat het tweetal een spiegel van zijn auto, die geparkeerd stond in de Enschotsestraat, had vernield. Hij ging achter ze aan en kon de twee korte tijd later aanwijzen aan gealarmeerde politiemensen. In de Enschotsestraat trof de politie nog twee autos aan waarvan een spiegel vernield was. Het tweetal, Tilburgers van 24 en 17 jaar oud, moest mee naar het bureau voor verhoor. Ze ontkennen de autospiegels te hebben vernield.

OISTERWIJK: In de nacht van zaterdag 8 april op zondag 9 april omstreeks 01.45 uur hield de politie bij een café aan de Boxtelsebaan een 45-jarige man uit Haaren aan. De man had kort daarvoor de ruit van een deur kapot getrapt, nadat hij het café was uitgezet. De man had onder invloed van alcohol klanten lastig gevallen en was om die reden buiten gezet.

Aanhoudingen na rijden onder invloed

OISTERWIJK: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag 7 april op zaterdag 8 april omstreeks 02.25 uur een man slingerend over de Langvennen Oost rijden. Toen ze hem controleerden, bleek dat de man, een 491-jarige Oisterwijker, teveel had gedronken. Hij moest mee naar het bureau, waar uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 745 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane grens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

TILBURG: De politie hield zaterdag 8 april omstreeks 22.30 uur twee Tilburgers aan op verdenking van rijden onder invloed. Het tweetal was betrokken bij een aanrijding met materiële schade. Getuigen wezen de 43-jarige verdachte aan als de chauffeur. Hij bleef echter volhouden dat zijn 37-jarige broer de bestuurder van de auto was. De 43-jarige man bleek teveel te hebben gedronken (hoeveelheid onbekend LvO).

GOIRLE: De politie hield in de nacht van zaterdag 8 april op zondag 9 april omstreeks 01.50 uur op de Turnhoutsebaan een 59-jarige vrouw uit Poppel aan op verdenking van rijden onder invloed. Het lukte de vrouw niet om een volledige test af te leggen op het ademanalyseapparaat, waarna besloten werd een bloedproef af te nemen. Vooruitlopend op de uitslag hiervan is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Man aangehouden na vernielen ruit

TILBURG: Zaterdag 8 april omstreeks 23.30 uur hield de politie in de Offenbachstraat een 32-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van vernieling van een ruit. De man had in dronken staat de ruit van een deur van een woning vernield. De bewoner van het pand deed aangifte tegen de man. Die mocht s nachts zijn roes uitslapen in een politiecel.

Vrouw aangehouden terzake belediging

TILBURG: Politiemensen van het Biketeam zagen zaterdag 8 april kort voor middernacht een auto op de stoep staan in de Telegraafstraat. Achterin de auto zaten twee mensen. Toen de politiemensen hen aanspraken op het parkeergedrag, werden ze door één van hen, een 31-jarige vrouw uit Hilvarenbeek uitgescholden en beledigd. Daarop hebben ze de vrouw aangehouden. Ze is na het afleggen van een verklaring zondagochtend 9 april weer in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt grote verkeerscontrole

TILBURG: De politie heeft vrijdag 7 april van 14.30 uur tot 23.00 uur op verschillende locaties in het westelijk deel van Tilburg verkeerscontroles ingesteld. Hierbij werd onder andere gelet op de technische staat van bromfietsen, het dragen van de autogordel, het rijden onder invloed en (snelheids)overtredingen. Doel van deze verkeerscontrole is het terugdringen van verkeersslachtoffers en het bevorderen van de verkeersveiligheid. In totaal werkten 33 medewerkers aan de controle mee. De controle werd geïnitieerd vanuit het politieteam West, waarbij naast agenten ook medewerkers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Inspectiedienst van Verkeer en Waterstaat (IVW) en de ANWB deelnamen.
In het middagdeel werd er gecontroleerd op de Campenhoefdreef, de Middeldijkdreef, de Vierwindenlaan en de Prof. Cobbenhagenlaan. s Avonds vond de controle plaats in de omgeving van de Bredaseweg. Het verkeer werd de Warandelaan opgeleid en daar aan een volledige controle onderworpen. Daarbij is onder andere gekeken naar verlichting, de technische staat van het voertuig en het kunnen tonen van de autopapieren.
Daarbij zijn ruim 130 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 51 voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Bovendien is er één personenauto in beslag genomen voor nader technisch onderzoek. De bestuurder van dit voertuig is gedroeg zich opstandig en werd vervolgens aangehouden. Hij kreeg na verhoor een transactie van EUR 150,- aangeboden. Als hij deze boete niet betaalt, moet hij alsnog voor de rechter verschijnen.

Ook werd er een bromfiets is beslag genomen vanwege overschrijding van het maximaal toegestane vermogen. Uit onderzoek bleek later dat het om een motor ging.

Politie houdt snelheidscontrole

HILVARENBEEK: De politie heeft zaterdag 8 april een snelheidscontrole gehouden op de N269. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. De politie controleerde in totaal 3695 passanten, van wie er 39 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/uur.

Auteur: Leonie van Ooijen