Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 14

Winkels op Goede Vrijdag en 4 mei eerder dicht

Op Goede Vrijdag 14 april en op donderdag 4 mei, Nationale dodenherdenking, moeten alle winkels ingevolge de Winkeltijdenwet om 19.00 uur gesloten zijn.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 446.

Tijdelijk parkeerterrein Luttekepoortstraat/Houtwal

Burgemeester en wethouders hebben voor twee jaar vrijstelling verleend om het braakliggende terrein van voorheen Luttekepoortstraat 56-58 (hoek Houtwal) te gebruiken als parkeerterrein. Dit is nodig omdat de parkeervraag aan de zuidkant van de binnenstad steeds verder toeneemt en de realisatie van de Houtwal-garage nog enige jaren kan duren. De vrijstelling is gebaseerd op artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp-besluit dat op 16 februari 2006 is gepubliceerd. Dit betekent dat alleen diegenen die redelijkerwijze niet in staat waren om zienswijzen in te dienen, nog in beroep kunnen gaan. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen. Wie een beroepschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Vrijstelling voor vaarschool in Vissershaven en molen

Een deel van de Vissershaven en een deel van het bijgebouw bij de molen mag vijf jaar worden gebruikt voor activiteiten van vaarschool Watersportcentrum De Randmeren. Burgemeester en wethouders hebben hiervoor een tijdelijke vrijstelling onder voorwaarden verleend. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp-besluit dat op 16 februari is gepubliceerd. Dit betekent dat alleen diegenen die redelijkerwijze niet in staat waren om zienswijzen in te dienen, nog in beroep kunnen gaan. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen. Wie een beroepschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Vrijstelling voor vaarschool op locatie ijsbaan

Het ijsclubgebouw op de Stille Wei mag vijf jaar worden gebruikt voor activiteiten van vaarschool Watersportcentrum De Randmeren en de Vaargroep Harderwijk. Ook mag in het Wolderwijd, ongeveer ter hoogte van de ontsluiting op de Plantage, een kleinschalige voorziening (steiger) worden aangelegd ten behoeve van de vaaractiviteiten. Burgemeester en wethouders hebben hiervoor een tijdelijke vrijstelling onder voorwaarden verleend. Eén van de voorwaarden is een verbod om te parkeren op de Stille Wei. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp-besluit dat op 16 februari is gepubliceerd. Dit betekent dat alleen diegenen die redelijkerwijze niet in staat waren om zienswijzen in te dienen, nog in beroep kunnen gaan. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen. Wie een beroepschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Blijvende afsluiting voor auto's in Brouwersteeg

De Brouwersteeg is de afgelopen jaren feitelijk niet (meer) toegankelijk geweest voor autoverkeer door de herbouw van het afgebrande pand op de hoek van de Brouwersteeg/Smeepoortstraat. Binnenkort is de bouw van het pand klaar, verdwijnen de hekken en wordt de Brouwersteeg heringericht.

De smalle Brouwersteeg is niet zo geschikt voor autoverkeer. Omdat de steeg een belangrijke fietsroute is van en naar de Binnenstad, is er al lange tijd de wens om de Brouwersteeg verkeersveiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Om deze reden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de Brouwersteeg definitief af te sluiten voor het doorgaande autoverkeer. Er wordt enkele uitneembare paaltjes geplaatst aan de zijde van de Smeepoortstraat. Op deze manier kunnen bewoners van de Brouwersteeg hun percelen vanaf de Plantage blijven bereiken.
De Smeepoortstraat is en blijft voor autoverkeer in beide richtingen open.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.Tot en met 18 mei kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411 155.

Aanpassing verordeningen werk en bijstand

Met de komst van de Wet werk en bijstand (WWB) in januari 2004 diende de gemeente haar beleid in diverse verordeningen vast te leggen. Dit heeft in september 2004 geleid tot de vaststelling door de gemeenteraad van de Maatregelenverordening WWB en de Verordening Toeslagen en verlagingen WWB. In januari 2005 is de Verordening Boeten Wet inburgering nieuwkomers vastgesteld. Inmiddels is enige tijd gewerkt met deze verordeningen. Daarbij bleek er aanleiding de verordeningen op een aantal punten aan te passen. Voor een belangrijk deel betreft dit aanpassingen van redactionele aard, op sommige onderdelen heeft een meer inhoudelijke aanpassing plaatsgevonden.

Het voornemen is om de verordeningen te behandelen in de raadscommissie Samenleving en de gemeenteraad van mei a.s.. Op de gemeentepagina kunt u binnenkort de agenda's en de vergaderdata vinden.
De (concept)verordeningen liggen met ingang van 6 april vier weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.

Informatie: Intergemeentelijke sociale dienst, tel. 462 512.

Nieuwe regeling voor vergoeding planschade

Burgemeester en wethouders hebben op 28 maart besloten tot vaststelling van de Procedureregeling Planschadevergoeding 2005. Deze regelt de indiening en afhandeling van een verzoek om planschade. Een verzoek om planschade kan worden ingediend op grond van artikel 49 en 49a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De regeling treedt in werking op 14 april.
De genoemde stukken liggen voor een ieder tijdens kantooruren in de Stadswinkel ter inzage.

Informatie: afd. Grond en wonen, tel. 411 244.

Intrekking mileuvergunning K&K

K&K Paling en Zalm BV heeft bij de gemeente een verzoek ingediend voor intrekking van de milieuvergunning voor het verwerken en roken van paling en zalm aan de Nobelstraat 44. De vergunning wordt ingetrokken in verband met het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten.

Het intrekkingsverzoek en het intrekkingsbesluit kunnen tot en met 19 mei worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Zienswijzen kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Coornhertstraat 14: overkapping - Lammertkamp 10: twee dakkapellen - Mandenmakerstraat 95: aankappen dakkapel - Mandenmakerstraat 97: aankappen dakkapel - Eisenhowerlaan 21: dakkapel voorzijde en uitbreiden woning - Couperuslaan 109: uitbreiden woning - De Genestetstraat 1: vergroten woning - Eendekamp 64: tuinhuisje - Van Galenlaan 40: erker - Rooseveltlaan 12: carport en uitbreiden woning

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Deventerweg 59: vergroten woning met praktijkruimte - Vischmarkt 51: dakopbouw - Begijnenlaan 2: woning

Er is sloopvergunning verleend voor: - Zeestraat 13: verwijderen asbest.

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Inlichtingen: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Walsekamp 17: vernieuwen berging - Nobelstraat 40a: reclamezuil

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Molenweg 32: verplaatsen bijgebouw - Beneluxlaan 1: berging - Industrieweg 9: kantoren en opslagruimte - Nassaulaan 10: uitbreiden winkel - Operadreef 9: dakkapel

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Zeestraat 13: verwijderen asbest - Nassaulaan 10: muren
- Lorentzstraat 35: woning

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art.15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van 6 t/m 20 april: - Fagotdreef 17: uitbreiden woning - Mozartdreef 39: uitbreiden woning - Randweg 4: uitbreiden woning.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van: 6 april t/m 18 mei: - Zeggemeen 52: uitbreiden woning en wijzigen gevel - Van Heemskercklaan 59: uitbreiden berging - Stationslaan 117 app. 6 en 10: zonnescherm en screens.

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.