FNV


1 mei conferentie

FNV Jong maakt filmpje tegen Franse toestanden

Een sleazy filmpje waarin een jongere wordt uitgekleed. Het jongerennetwerk FNV Jong protesteert ermee tegen aantasting van het ontslagrecht.

FNV Jong maakt zich zorgen over de arbeidsrechten van jongeren. De versoepeling van het ontslagrecht staat al sinds het begin dit jaar op de politieke agenda, en FNV Jong vreest voor de positie van jonge werknemers.

FNV Jong zegt: 'Geen Franse toestanden'. In Frankrijk was het in oktober zeer onrustig in reactie op de jeugdwerkloosheid.

Solidair

Sinds een maand protesteren ook de studenten tegen de toenemende bestaansonzekerheid. FNV Jong geeft de Franse studenten groot gelijk en heeft zich solidair verklaard.

Met de kreet "Geen Franse toestanden" geeft FNV Jong aan, net als de Franse studenten, bereid te zijn te strijden voor de rechten van de jonge werknemer. Wel strijdt FNV Jong op haar eigen manier. Happy slapping is hot in Nederland, aantasting van onze arbeidsrechten helaas ook.

FNV Jong heeft een film gemaakt en een tien-punten-plan, het zogenaamde FNV Jong Model. FNV Jong is voor scholing, voor ontplooiing en voor een goede begeleiding naar blijvend werk vanuit de bijstand.

FNV Jong vindt dat scholen, overheid en bedrijfsleven om de tafel moeten om de vraag en het aanbod beter op elkaar aan te sluiten. En FNV Jong is absoluut tegen het Franse model.


6 april 2006