Stichting vem

PERSBERICHT
6 april 2006, Utrecht

Diversiteit in denktank VeM levert veel inspiratie op.

Op 5 april jl. vond in Utrecht de eerste bijeenkomst van de denktank van VeM, centrum Vrouw en Milieu, plaats. Deze denktank, met mensen uit verschillende werkvelden, zal vanaf nu een inspiratiebron vormen voor VeM. Namen als Kees Kraaijeveld, Joan Ferrier en Irene Dankelman geven aan dat de denktank bestaat uit actieve mensen met een behoorlijke staat van dienst.

Sinds het 20-jarig bestaan in 2004 is VeM flink in ontwikkeling op het gebied van visie, beleid en organisatie. Bij het vormen van nieuwe ideeën in strategische vraagstukken wilde VeM ook graag een nieuwe, onafhankelijke inbreng hebben. Om deze reden is de denktank in het leven geroepen.
VeM vindt het belangrijk dat milieubeleid gemaakt en gedragen wordt door een diverse groep mensen en zoekt naar manieren om dit te bewerkstelligen. Van de denktank wordt verwacht dat hij, gezien de diverse samenstelling en de kennis en ervaring van de verschillende leden, hierin een belangrijke rol kan vervullen.

De denktank bestaat uit de volgende personen:
Irene Dankelman, expert op gebied van gender en milieu, met een mondiale invalshoek. Zij werkte bij nationale en internationale ngo's, universiteiten en de VN. Bouchra Dibi, opbouwwerker bij de welzijnsorganisatie Cumulus Utrecht en raadslid voor de PvdA in Utrecht. Joan Ferrier, directeur van E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie in de multiculturele samenleving. Jan Juffermans, sinds 1978 werkzaam bij De Kleine Aarde en gespecialiseerd in monitoring met de Mondiale Voetafdruk. Annelies Knoppers, universitair hoofddocent aan de Utrechtse School voor Bestuur- en Organisatiewetenschappen, Universiteit Utrecht. De zwaartepunten van haar onderzoek liggen op het gebied van sociologie van de sport, lichamelijkheid, gender, etniciteit en (sport) management/organisaties. Tevens is zij bijzonder hoogleraar pedagogiek en didactiek van sport en lichamelijke opvoeding. Kees Kraaijeveld, onafhankelijk journalist en medewerker van de Volkskrant en directeur van de Argumentenfabriek. Hij schrijft, denkt en spreekt oa over personalisme, identiteitsvorming, ecologie en emancipatie. Mercedes de Miranda, zakelijk directeur van Robin Good, een organisatie die bedrijven en hun werknemers in contact laat komen met maatschappelijke organisaties.

Tijdens de eerste bijeenkomst is er door deze personen, samen met de voorzitter en de directeur van VeM, volop gebrainstormd over heden en toekomst. Er was aandacht voor zaken als doelstellingen en visie, maar ook voor methoden, taalgebruik en doelgroepen. Voor VeM een goede basis om verder te werken. In oktober zal er weer een denktankbijeenkomst plaatsvinden, die hopelijk weer zo'n actieve, creatieve en diverse inbreng oplevert!

Meer informatie over de organisatie en de diverse activiteiten staat op www.vrouwenmilieu.nl