Politie Drenthe

Acht aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

Hoogeveen, 06-04-2006 o De politie heeft de afgelopen twee maanden onderzoek gedaan naar een omvangrijke drugshandel in Hoogeveen. Acht verdachten zijn aangehouden. 20 gram cocaïne, een vuurwapen, een auto, geld en sieraden zijn in beslag genomen. De 37 jr. hoofdverdachte zit nog vast.

De politie startte begin februari met het onderzoek nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke drugshandel door de 37 jr. Hoogeveense hoofdverdachte. Uit het onderzoek kwam naar voren dat deze verdachte zorgde voor de aanvoer van cocaïne naar Hoogeveen. Vervolgens werden de drugs via een netwerk van dealers verkocht aan tientallen gebruikers uit Hoogeveen en omgeving.

Eind februari werd de hoofdverdachte door een arrestatieteam aangehouden terwijl hij op weg was naar Hoogeveen. In de auto van de verdachte vond de politie 20 gram cocaïne en een doorgeladen pistool.

In de weken daarna hield de politie zeven andere verdachten aan. Hierbij gaat het om vijf mannen van 30, 41, 43, 47 en 49 jr. uit Hoogeveen en Noordscheschut en twee vrouwen van 42 en 48 jr. uit Hoogeveen. Bijna al deze verdachten zijn na één tot drie dagen voorlopige hechtenis in vrijheid gesteld. Een enkele verdachte kon alweer dezelfde dag na het afleggen van een verklaring naar huis. Ze bekenden hun aandeel in de handel. Een aantal van hen gebruikt zelf ook drugs.

Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat de handel zich heeft afgespeeld over een periode van ongeveer 14 maanden. Een berekening van het door de hoofdverdachte via de drugshandel verkregen zogenaamd Wederrechtelijk verkregen voordeel, kwam uit op een bedrag van ruim 17.000,-. Vooruitlopend op een veroordeling zijn enkele gouden sieraden, een auto en een geldbedrag van 1300,- in beslag genomen.

Dirk Neef verzorgt over dit bericht de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06 - 51 55 7950.