AutoRai

Speciaal W-Kalos actiemodel van Chevrolet luidt oranjekoorts in

(4/6/2006)
Nederland maakt zich langzaam maar zeker op voor het naderende WK voetbal in Duitsland en dat betekent opnieuw een massale uitbraak van de oranjekoorts in ons land. De eerste symptomen daarvan zijn nu al gesignaleerd dankzij de komst van de opvallende Chevrolet W-Kalos. Dit actiemodel is gratis voorzien van veel sportieve details ter waarde van maar liefst 700 euro.
âMet deze speciale W-Kalos steken wij niet alleen Oranje een hart onder de riem, ook kopers van dit opvallende actiemodel scoren maximaal,â verklaart Pieter Stokman, Manager Public Relations van Chevrolet Nederland. âDe W-Kalos is voorzien van een aantal zeer aantrekkelijke en sportieve features waar onze klanten niets extraâs voor betalen. Een schot voor open doel zou ik zeggen.â

Omvangrijke uitrusting
De speciale Chevrolet W-Kalos uitvoering is gebaseerd op de driedeurs Kalos 1.4 16V Spirit, een auto die voor deze klasse al uitzonderlijk rijk is uitgerust. Zo is de Spirit bijvoorbeeld standaard al voorzien van bumpers, deurgrepen en spiegels in carrosserie-kleur, stuurbekrachtiging, elektrische bedienbare ramen vóór en een radio/CD-speler met vier speakers. Airconditioning met pollenfilter, een in delen neerklapbare achter-bank, ABS met EBD en dubbele airbags zijn eveneens standaard aan boord te vinden.

Het gratis W-Kalos pakket, dat een waarde van maar liefst 700 euro vertegenwoordigt, benadrukt nog eens extra de sportieve en dynamische eigenschappen van de Kalos driedeurs. Het pakket bestaat uit een in carrosseriekleur gespoten dakspoiler, 15â lichtmetalen wielen en een speciale, opvallende en tijdelijke W-Kalos striping.

Sportief
Ook onderhuids is het sportiviteit troef bij de W-Kalos. Deze speciale uitvoering kan vertrouwen op een krachtige 1.4 16V motor met een vermogen van 69 kW/94 pk, dubbele bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder. Deze moderne krachtbron heeft een variabel luchtinlaatsysteem dat ook bij lagere toerentallen veel lucht aanvoert, met als gevolg een hoog koppel van 130 Nm. Met deze krachtbron accelereert de W-Kalos in 11,1 vanuit stilstand naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 176 km/u. Ondanks die sportieve prestaties blijft het gemiddelde brandstofverbruik met 6,7 liter per 100 kilometer zeer bescheiden. Vanzelfsprekend voldoet de moderne 1.4 zestienklepper aan de strenge Euro 4 emissienormen.

âDeze speciale W-Kalos is slechts in een beperkte oplage leverbaar en is alleen in de maanden april, mei en juni bij onze distributeurs te bestellen,â aldus Pieter Stokman. âWij zijn er van overtuigd dat de W-Kalos een absolute topscorer gaat worden en hopen dat âonze jongensâ daar in Duitsland een voorbeeld aan nemen.â

De Chevrolet W-Kalos is leverbaar voor 13.195 euro en staat inmiddels in de opstelling van de Chevrolet distributeurs. Wie in de periode april t/m juni bovendien een proefrit maakt, ontvangt bovendien een leuke en luidruchtige WK-attentie.

BedrijfsautoRAI.nl