Politie Zuid-Holland-Zuid

06/04 Dordrecht en zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-04-2006 o Persberichten District I

VERNIELINGEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT - De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen in leegstaande units van de noodschool aan de Laan van Welhorst. Er zijn ongeveer 90 ruiten vernield en in de gebouwen zijn verlichtingsarmaturen vernield. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd in de avond of de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 april 2006. De units zijn eigendom van een bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten van de vernielingen worden verzocht te bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

AANRIJDING
DORDRECHT - Op woensdagmiddag 5 april 2006 omstreeks 13.05 uur vond op de kruising Prof. Waterinklaan met de Jan Ligthartlaan en de Romboutslaan een aanrijding plaats. Een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Dordrecht, botste achter op een personenauto, bestuurd door een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die stopte om af te slaan. De bromfietser kwam ten val en brak zijn pols. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets werd voor technisch onderzoek meegenomen.

VERDACHT VAN VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van donderdag 6 april een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning in de Pelserstraat. Hij wordt verdacht van vernieling/beschadiging. De man zou in februari van dit jaar deuren hebben beklad aan de Boogjes. Er is aangifte gedaan. De man is ingesloten.

ECHTPAAR AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 5 april een echtpaar man 34 jaar en vrouw 39 jaar aangehouden op verdenking van vernieling. De twee zouden uit boosheid planten hebben vernield bij hun overbuurman aan de Sonsbeek. Een langdurig conflict escaleerde op woensdagmiddag. Op het politiebureau bleek dat de 34-jarige man de planten(bakken) had vernield in de tuin van de overbuurman. Zijn vrouw stond daar bij. Het stel is bereid de schade te vergoeden. De overbuurman (65) deed aangifte van vernieling.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 5 april een 19-jarige jongeman en zijn evenoude vriendin, beiden uit Dordrecht, aangehouden in de Colijnstraat. Surveillerende agenten reden over de S.M. Hugo van Gijnweg toen zij daar werden gewenkt door een 19-jarige knul uit Dordrecht. Hij was zichtbaar gehavend; zijn shirt was gescheurd, hij strompelde, had geen schoenen aan, had diverse verwondingen en vertelde de agenten dat hij was mishandeld en bedreigd door meerdere personen in een woning in de Colijnstraat. De politie hoorde zijn verhaal aan en reed met de jongen naar de Colijnstraat. Daar wees hij de 19-jarige verdachte als een van de personen die hem had mishandeld. De politie hield hem aan. Zijn evenoude vriendin werd daar boos om. Ze beledigde en bedreigde een van de agenten. Vervolgens verzette zij zich bij de aanhouding. De vrouw werd met gepast geweld geboeid en afgevoerd. Uit de aangifte van het slachtoffer is gebleken dat de vrouwelijke verdachte ook betrokken zou zijn geweest bij de mishandeling. De betreffende agent heeft aangifte van bedreiging en belediging gedaan door de vrouw. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling.

VERDACHT VAN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 5 april een 18-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op de Dubbelsteynlaan-Oost. De politie zag een bromfiets rijden met daarop twee personen. De bestuurder droeg een helm, de bijrijder niet. Daarop werd de bromfietser staande gehouden. De 18-jarige jongeman die achterop zat, werd boos en zou toen zijn gaan schelden tegen de agenten. Zij spraken hem aan op zijn gedrag maar de jongeman zou toen niet hebben geluisterd en zijn weggelopen.Vervolgens zou hij de agenten hebben bedreigd. Daarop werd de 18-jarige aangehouden op verdenking van bedreiging. Hij werd ingesloten.

DOORGEREDEN NA BOTSING
DORDRECHT Op woensdag 5 april is een onbekend persoon doorgereden nadat hij tegen een geparkeerde auto was gereden op de Vrankenstraat. De 50-jarige eigenaar van de beschadigde auto parkeerde de auto op de Vrankenstraat in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 april omstreeks
01.30 uur. Toen hij op woensdagmiddag rond 16.30 uur naar zijn auto liep, zag hij dat de wagen was beschadigd aan de rechter achterzijde. Het licht bleek kapot en er was forse lak en krasschade. De politie werd gealarmeerd die ter plaatse kwam. De auto stond geparkeerd aan de linkerzijde van de Vrankenstraat met de voorzijde in de richting van de Nieuwkerkstraat. Getuigen die mogelijk iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).