Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 14

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 4 april 2006

Nummer Onderwerp Besluit

1. Bestemmingsplan Bui- De Raad van State heeft het besluit tengebied De Wolden; van gedeputeerde staten tot gedeel- uitvoering uitspraak telijke goedkeuring van het bestem- Raad van State. mingsplan Buitengebied De Wolden op 2 onderdelen vernietigd. Gedepu- teerde staten hebben met in acht name van de uitspraak opnieuw in besluitvorming voorzien met inbegrip van de ingediende bedenkingen. Dit leidt er toe dat de op de plankaart aangegeven "aandachtszone indu- strielawaai" (=geluidzone motor- crossterrein) blijft gehandhaafd en de gemeente De Wolden een aan de Oude Hoogeveenseweg gelegen schuur alsnog positief kan bestem- men.


2. Verdeling impulsbudget GS hebben de conceptsubsidiever- stedelijke vernieuwing zoeken voor het impulsbudget stede- 2006 tot en met 2009. lijke vernieuwing van de gemeenten Meppel en Borger-Odoorn positief beoordeeld. De verzoeken betreffen herstructureringsprojecten in de wij- ken Haveltermade in Meppel en de wijk Hunzedal in Borger-Odoorn. Het gaat om een extra eenmalig bedrag van ruim 3 ton. Het geld is door het ministerie van VROM beschikbaar gesteld uit de pot Stedelijke Ver- nieuwing voor de periode 2005 ­ 2009 (ISVII) om verbeteringen aan te brengen in wijken met veel sociaal fysieke problematiek met het doel de herstructerering sneller tot stand te brengen. Op 13 april bespreekt de adviescommissie ROW van het In- terprovinciaal Overleg (IPO) de ad- viezen van Drenthe en de andere provincies. Daarna neemt het minis- terie van VROM voor 1 december 2006 een besluit over de aanvragen.


3. 5e wijziging Begroting PS voorgesteld de 5e wijziging van 2006. de Begroting 2006 vast te stellen.

Mededelingen

@

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet be- stuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.