Speurders.nl

PERSBERICHT

Amsterdam, 4 april 2006

KringVerkoop concept breidt zich uit in Limburg
Ook kringloopwinkel Rd4 in Heerlen officieel gestart met samenwerking Speurders.nl

Het KringVerkoop-concept, gestart in Kringloopcentrum BIS-BIS te Sittard, breidt zich verder uit in Limburg. Vanmiddag om 15:00 uur heeft de Limburgse Gedeputeerde Kersten officieel de nieuwe vestiging van Kringloopwinkel Rd4 aan In de Cramer 9 te Heerlen geopend, inclusief het KringVerkoop-concept.

Met KringVerkoop biedt Rd4 een extra service, waarbij particulieren de verkoop van hun tweedehands spullen helemaal uit handen kunnen geven aan de specialisten van de kringloopwinkel. Het concept werd in februari van dit jaar geïntroduceerd in kringloopcentrum BIS-BIS te Sittard en is nu al een succes: vooral meubels en andere woninginrichtingartikelen worden massaal ter verkoop aangeboden. 'Blijkbaar hebben veel Limburgers spullen op zolder staan waarvan ze het teveel 'gedoe' vonden om het te verkopen. Nu men met behulp van KringVerkoop de verkoop helemaal uit handen kan geven aan een kringloopwinkel is men blijkbaar wél geïnteresseerd om de spullen te verkopen. Immers, men verdient wél geld met de verkoop, maar men heeft niet de zorgen', Licht Guy Drummen, manager verkoop van kringloopwinkel Rd4 toe. 'We zijn dan ook verheugd dat we KringVerkoop ook aan kunnen bieden op de nieuwe locatie van kringloopwinkel Rd4 in Heerlen.'

De aanwezigheid van Gedeputeerde Kersten onderstreept het belang van kringloopbedrijven voor Limburg: naast een belangrijke bijdrage aan het scheiden van afval in de provincie, versterkt de kringloopwinkel Rd4 de regionale werkgelegenheid. Door de introductie van het KringVerkoop concept levert Rd4 ook nog een bijdrage aan de innovatiekracht van de provincie Limburg.

Over KringVerkoop
Met KringVerkoop kunnen particulieren de verkoop van hun tweedehands spullen helemaal uit handen geven aan de specialisten van de kringloopwinkel. De spullen worden zowel in de kringloopwinkel als op de advertentiesite Speurders.nl aangeboden. Zodra er iets verkocht is, ontvangt de verkoper 80% van de verkoopwaarde. KringVerkoop is een unieke samenwerking tussen Speurders en Rd4, omdat tot voor kort rubrieksadvertentiesites en kringloopwinkels gezien werden als elkaars concurrenten. Meer informatie is te vinden op: www.speurders.nl/geengedoe

Over Rd4
Afvalverwijdering, reiniging en kringloopactiviteiten zijn diensten die Rd4 uitvoert in het belang van het woon- en werkcomfort van inwoners en bedrijven van Heerlen en omstreken. Uitgangspunten hierbij zijn milieuaspecten als hergebruik, herwinning van grondstoffen en milieuvriendelijke verwerking van afvalstoffen. Daarnaast is Rd4 betrokken bij het realiseren van sociale werkgelegenheid in zuid Limburg. Rd4 exploiteert drie kringloopwinkels om invulling te geven aan de doelstellingen van preventie en hergebruik. Rd4 is een organisatie van 9 gemeenten in Zuid Limburg en heeft een verzorgingsgebied van bijna 300.000 inwoners.

Over Speurders.nl
Speurders maakt al sinds 1922 adverteren voor iedereen mogelijk in De Telegraaf. De online variant Speurders.nl is in augustus 2004 gestart en richt zich op de online koop en verkoop van goederen door particulieren. In december 2005 riep online onderzoeksbureau Multiscope Speurders.nl uit tot de beste Nederlandse site-introductie ooit. Speurders.nl staat momenteel consequent in de Multiscope top 10 van best bezochte sites. Gemiddeld worden er zo'n 1 miljoen advertenties per maand ingebracht. Dit komt neer op ca. 35.000 advertenties per dag. Speurders.nl streeft ernaar toonaangevend in de branche te zijn op het gebied van veiligheid en gebruikersgemak. Speurders.nl opende eerder in Den Haag een eigen tweedehands winkel: de Speurders Store.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Speurders.nl
Niels Vrijhoeven: Content & PR manager
Tel: 020 585 30 12
niels@speurders.nl
www.speurders.nl
www.speurders.nl/geengedoe

Kringloopwinkel Rd4
Melanie Minkels: Projectcoördinator Communicatie
Tel.: 045 543 71 36
melanie.minkels@RD4.nl