Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaren opgepakt na inbraakpoging

Publicatiedatum: 4-4-2006 11:42:09

Ede - Door de Edese politie zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee Edenaren van 18 en 20 jaar aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een poging tot inbraak bij een bedrijf. Een beveiligingsmedewerker had even voor middernacht bij een bedrijf aan de Frankeneng enkele personen overlopen. Bij het zien van de beveiliger rende het duo weg. Daarop werd de politie gewaarschuwd die een onderzoek in de omgeving instelde. Het verdachte duo werd daarbij in eerste instantie niet aangetroffen. Wel bleek er een auto te zijn achtergelaten. Kort daarop verscheen het Edese duo bij een van de achtergelaten auto's, waarop ze door de agenten in de kraag konden worden gevat. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten. Bij een van de bedrijven aan de Frankeneng werd schade geconstateerd als gevolg van een inbraakpoging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerther aangehouden na huiselijk geweld tegen moeder
Publicatiedatum: 4-4-2006 11:41:39

Doorwerth - Een 33-jarige man uit Doorwerth is maandagmiddag door de politie in zijn ouderlijke woning aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht de inboedel te hebben vernield. Ook zou hij zijn 59-jarige moeder hebben geslagen en met de dood bedreigd. De vrouw vluchtte de woning uit en waarschuwde elders de politie. Na het aanhoren van het verhaal van het slachtoffer, dat overigens niet gewond bleek, werd de 33-jarige Doorwerther aangehouden. De man bleek nog in de woning te vertoeven. Door de moeder van de man is aangifte gedaan. De Doorwerther zelf is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Puttense bromfietsster licht gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 4-4-2006 11:35:53

Garderen - Een zeventienjarige bromfietsster uit Putten is maandagmiddag in Garderen licht gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer liep een bloeduitstorting op aan het been nadat ze op de Putterweg was aangereden door een automobilist, een 48-jarige man uit Garderen. Volgens verklaringen van betrokkenen en een getuige zou de automobilist een naast de weg gelegen inrit zijn ingereden. Daarbij zou hij de Puttense, die over het fietspad reed, over het hoofd hebben gezien. Het meisje werd door personeel van een gewaarschuwde ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete voor Edese (14) na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-4-2006 11:35:25

Ede - Een veertienjarig meisje uit Ede heeft maandag een boete gekregen van 130 euro wegens winkeldiefstal. De Edese werd daarvoor door de politie aangehouden bij een zaak aan de Grotestraat in haar woonplaats. Volgens het personeel van de zaak zou het meisje voor ruim 49 euro een paar schoenen hebben meegenomen zonder af te rekenen. De Edese bleek de buit nog bij zich te hebben en bekende later. Nadat de schoenen aan de zaak waren teruggegeven kreeg de Edese een boete opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie deelt boetes uit bij controles

Publicatiedatum: 4-4-2006 11:34:55

Ede/Wageningen - De politie van Ede en Wageningen heeft maandag bij verschillende verkeerscontroles in totaal 42 boetes uitgedeeld. Gedurende de ochtenduren controleerde de Edese politie op de Klinkenbergerweg en werd 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, geen rijbewijs kunnen tonen en verboden folie op autoruiten. In Wageningen werden tijdens de ochtend en middaguren nog eens 27 bonnen uitgedeeld op verschillende plaatsen in de stad. Het merendeel van de bekeuringen (14 stuks) was voor het rijden zonder autogordels.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606