VVD



1-4-2006

VVD eist opheldering van staatssecretaris Financiën over problemen belastingdienst

VVD-Tweede-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming is verontrust over de interne problemen bij de Belastingdienst. Dit is gebasseerd op het artikel hierover in NRC Handelsblad van zaterdag 1 april. Zij zal de staatssecretaris Wijn van Financiën hierover om opheldering vragen.

Vorige maand nog stelde zij schriftelijke vragen over de kwaliteit van de beantwoording van de Belastingdienst, die onvoldoende bleek te zijn. "De belastingdienst werkt met 79% uitzendkrachten, dat percentage lijkt me erg hoog. Ik begrijp niet dat er niet met meer ervaren medewerkers wordt gewerkt zeker niet nu de Belastingdienst met een mega-operatie is belast, zoals de huur en zorgtoeslagen", aldus Dezentjé.

Voorop staat wat haar betreft, dat alle belastingplichtigen krijgen waar ze recht op hebben en moeten betalen wat ze verschuldigd zijn, en dat het op tijd gebeurt.

Ook wil de VVD een oplossing voor de problemen met de electronische aangifte voor ondernemers. "Dat blijft aanmodderen. Een week lang konden ondernemers niet inloggen en ook softwareproblemen zijn nog niet overwonnen. Ondernemers hebben wel wat beters te doen dan te tobben met belastingzaken".

Vorig jaar stelde de VVD al aan de kaak dat maar 12% van het management tevreden was met de reorganisatie. Staatssecretaris Wijn beloofde de Kamer maatregelen te nemen. Indien nu blijkt dat deze maatregelen niet adequaat zijn dient Financiën ten spoedigste met een oplossing te komen.

zaterdag 1 april 2006

Voor nadere informatie: i.dezentjehamming@tweedekamer.nl