Pimento b.v.

Persbericht

Foreign Media Group lanceert nieuwe vrouwenimprint

Per 1 april 2006 gaat binnen de boekendivisie van Foreign Media Group een nieuwe imprint van start: Truth & Dare.

Truth & Dare richt zich op het vrouwelijk lezerspubliek. Uitgever Martine Koelemeijer en acquirerend redacteur Eva Reinders hebben een eigentijds fonds voor ogen met eerlijke boeken die lef uitstralen. Truth omdat de naakte waarheid en heersende taboes niet geschuwd worden en Dare omdat de uitgeefstrategie zich kenmerkt door durf. In het fonds zal plaats zijn voor fictie & non-fictie, Nederlands & vertaald en zwart-wit & vierkleuren.

De doelgroep van Truth & Dare is de eigentijdse, zelfbewuste en zelfstandige vrouw in al haar levensfasen. Voor elk belangrijk 'life event' vindt ze eerlijke boeken bij Truth & Dare. Daarnaast spot Truth & Dare alle belangrijke trends voor haar. Tot slot biedt de fictie van Truth & Dare haar de herkenning en de ontspanning waar zij behoefte aan heeft, in de vorm van romans die naadloos op haar belevingswereld aansluiten.

Zoals de doelgroep zijn ook de uitgevers. Altijd nieuwsgierig naar de laatste trends, op zoek naar de zuivere waarheid en vol durf en lef om die boeken uit te geven die discussie los maken, en om crossmediaal uit te geven en samenwerkingsverbanden met andere media aan te gaan.

De eerste aanbieding van Truth & Dare verschijnt dit najaar en zal een goed beeld geven van de volle breedte van het fonds. Op de London Bookfair verkreeg Truth & Dare via een snelle 2-book deal de rechten van de mom-lit titels van Risa Green. Net na de fair wist zij in een spannende veiling de rechten van The adultery club binnen te halen, een opzienbarende roman over overspel die de voyeur in elke vrouw wakker maakt. Samen met Cecelia Ahern staan deze titels garant voor een veelbelovend fictie gedeelte. Daarnaast zullen de auteurs Anna van Wittenberghe, Constance de Koning, Charlotte De Backer en Lenny Duijvelaar zorg dragen voor spraakmakende non-fictie.

Truth & Dare is er helemaal klaar voor en daagt alle nieuwsgierige vrouwen (en mannen!) met lef uit om haar boeken te kopen & te verkopen en te lezen & te schrijven.

Truth & Dare maakt onderdeel uit van de boekendivisie van Foreign Media Group, waartoe ook Uitgeverij 521, Pimento, HvR (Heleen van Royen), Rothschild & Bach, Carry Slee, TM Publishers, Company of Books en Foreign Media Magazines behoren.

Foreign Media Group is een internationaal opererende uitgeversgroep in verschillende velden van de media. Met zestien uitgeverijen met elk een eigen expertise heeft Foreign Media Group een unieke positie op de markt. Lezen, kijken en luisteren, in alle mogelijke genres, van klassiek tot eigentijds en gericht op zowel kinderen als volwassenen - Foreign Media Group richt zich op een breed scala van mediaproducten.

De uitgaven van Foreign Media Group bestaan uit muziek-cd's, boeken, luisterboeken, tijdschriften, speelfilms, dvd's, documentaires, games en cd-roms. In de uitgeefvisie wordt ingespeeld op de verschillende mediaproducten en combinaties die hierin mogelijk zijn. Foreign Media Group stelt zich ten doel zo diep mogelijk in creativiteit en rechten te investeren en platformonafhankelijk uit te geven.