RTL Group

special 'BLØF-Umoja: een muzikale wereldreis' bij RTL 5

Op zaterdag 3 maart verschijnt het nieuwe album van wat volgens velen de beste Nederlandstalige band is. Dan lanceert BLØF de cd en dvd UMOJA. Deze muzikale wereldreis langs dertien landen beleeft zijn exclusieve internetpremière bij RTL Video. Vanaf 3 maart zijn alle dertien gloednieuwe videoclips afkomstig van UMOJA door iedereen te bekijken op www.rtlvideo.nl. Aansluitend is op RTL 5 op 31 maart de drie kwartier durende special BLØF UMOJA: Een Muzikale Wereldreis te zien. BLØF krijgt op het nieuwe album muzikale hulp uit alle hoeken van de aarde; van Eliades Ochoa (Buena Vista Social Club, Cuba) en Femi Kuti (Nigeria) tot Counting Crows (USA) en Cristina Branco (Portugal). Ook een twintig minuten durende documentaire, die de bandleden zelf hebben gefilmd tijdens hun wereldreis, is vanaf 3 maart exclusief op internet te zien via www.rtlvideo.nl. In dit exclusieve verslag zijn beelden te zien uit alle werelddelen die de Zeeuwse band aandeed, inclusief interviews met zowel de leden van BLØF als de diverse wereldsterren met wie zij de in totaal dertien songs opnamen die UMOJA rijk is.

In mei 2005 is RTL Nederland van start gegaan met RTL Video. Deze interactieve dienst stelt mensen in de gelegenheid om op laagdrempelige, toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige manier zelf te bepalen wanneer ze een film of serie naar keuze bekijken. Via www.rtlvideo.nl kan men op elk moment van de dag genieten van talloze aansprekende titels, zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Nadat de kijker op de website een keuze heeft gemaakt uit het gevarieerde aanbod, kan hij of zij met een simpel en goedkoop telefoontje (1,30 euro per film of aflevering van een serie) de dienst activeren. In het geval van UMOJA kunnen meerdere (drie à vier) clips bekeken worden per betaalmoment.

Uitzending BLØF UMOJA: Een Muzikale Wereldreis: vrijdag 31 maart, tussen 23.30 en 00.25 uur bij RTL 5.


---

-----------
Noot aan de redactie:
Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland via tel. (035) 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP