Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen, 31-03-2006

Veel bekeuringen bij verkeerscontroles.

NIJENSLEEK - KLAZIENAVEEN - EMMER COMPASCUUM

De politie heeft donderdagmorgen op de Hoofdweg in Nijensleek 6 automobilisten bekeurd omdat ze niet stopten voor het rode verkeerslicht. De tijdelijke verkeerslichtinstallatie was geplaatst in verband met wegwerkzaamheden.

Bij verkeerscontroles in Klazienaveen en Emmer Compascuum heeft de politie 30 bonnen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen: 13 automobilisten gingen op de bon omdat ze zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten. 5 bromfietsers kregen een bekeuring omdat hun brommer op de rollentestbank een te hoog vermogen aangaf. Verder is er geschreven voor het rijden zonder helm, niet handsfree bellen en het rijden met ingeschakeld mistachterlicht.

114 automobilisten zijn gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van hen kwam boven de limiet van 0,2 / 0,5 . 06128123.

Van de weg geblazen

DONDEREN - Een 30 jarige motorrijder is donderdagmiddag met hoofd en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij op de Noordenveldweg bij Donderen met zijn motor onderuit was gegaan. Volgens de bestuurder was een plotselinge windvlaag er de oorzaak van dat hij met zijn motor naast de weg raakte.

06128077.

Politie haalt minibromfiets van de weg

NIEUW SCHOONEBEEK - De politie heeft donderdagavond op de Nieuw Amsterdamseweg in Nieuw Schoonebeek een zogenaamde mini bromfiets in beslag genomen van een 17 jarige inwoner van Zandpol. De jongen reed zonder helm en ging er vandoor toen de politie hem een stopteken gaf. Uiteindelijk stopte hij op het industrieterrein. Een mini bromfiets voldoet niet aan de inrichtingseisen voor bromfietsen en mag dus niet op de openbare weg gebruikt worden. Ze zijn ook niet te verzekeren omdat ze niet door verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd worden.

06128134.

Inbrekers stelen geld bij horecabedrijven

ZUIDLAREN - Tot nu toe onbekende daders hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij een inbraak in een horecabedrijf aan de Stationsweg in Zuidlaren de inhoud van een kassa en een geldkistje geleegd. Om in het pand te komen is aan de achterkant een deur van een schuur opengebroken. Eenmaal binnen is het hele bedrijf doorzocht. 06127956.

De tweede melding kwam van een horecabedrijf aan de De Millystraat. Daar zijn in dezelfde nacht twee gokkasten opengebroken. Men is daar binnengekomen na het vernielen van de toegangsdeur van een jeugdsoos. 06128021.

Politie arresteert man wegens huiselijk geweld

NIEUW BALINGE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 53 jarige man uit Nieuw Balinge aangehouden en ingesloten wegens huiselijk geweld.

Volgens de 48 jarige vrouw zou haar man haar hebben mishandeld en vervolgens nagenoeg alles in de woonkamer hebben vernield. 06128185.

De dienstdoende voorlichter is bereikbaar via 0592 - 361280