29
30
31
/> Maart 2006

LykiaGroup bouwt twee nieuwe superresorts aan de Turkse Rivièra LykiaGolf Antalya en LykiaWorld Antalya in 2007 open De LykiaGroup, tot nu toe vooral bekend door het luxe resort LykiaWorld bij Fethiye aan de beroemde baai van Ölüdeniz, krijgt er twee nieuwe resorts bij aan de Turkse Rivièra. Bij Antalya is men gestart met de bouw van LykiaGolf Antalya en LykiaWorld Antalya, met in totaal 1180 bedden. De beide resorts, waarin 45 miljoen euro wordt geïnvesteerd, worden volgend jaar mei geopend.
Afbeelding

Artist's impression van het nieuwe LykiaWorld Antalya

LykiaGolf Antalya wordt een resort voor golfspelers die prijs stellen op een hoogwaardige accommodatie en een actieve vakantie. Het concept van LykiaGolf is volledig uniek voor Turkije, daar het een van de weinige zogeheten linksbanen in de wereld betreft, direct aan zee gelegen en temidden van vrijwel ongerepte natuur. Slechts 300 van de 36.000 golfbanen ter wereld zijn echte `links courses' en zijn bij zowel pro's als ambitieuze amateurs zeer geliefd. Het terrein bestrijkt 100 hectare en spelers hebben vanaf elk punt in de baan uitzicht op zee. Alle 18 holes lopen evenwijdig aan de kust. Ook komt er een 9-holes oefenbaan. Het ontwerp is van Perry Dye, een van de meest toonaangevende golfbaanarchitecten, die ruim 300 schitterende golfbanen heeft ontworpen. Met het ontwerp van LykiaGolf heeft hij een nieuwe golfbestemming gecreëerd, die in de internationale golfwereld veel opzien zal baren.

LykiaWorld Antalya: een nieuw vakantieparadijs
Naast LykiaGolf Antalya verrijst op een 21 hectare groot grondgebied een vakantieresort met 1180 bedden, dat in combinatie met een volledig geoutilleerd wellnessgedeelte en een 30.000 m2 groot kinderparadijs met glijbanen, zwembaden en animatiezones, alle ingrediënten krijgt voor een afwisselende vakantie voor het hele gezin. Er komen twee hoofdrestaurants met negen specialiteitenrestaurants, twee binnenzwembaden en zeven openluchtbaden, diverse sportfaciliteiten en een congrescentrum.

Over LykiaWorld Ölüdeniz
Het bestaande vakantieresort LykiaWorld Ölüdeniz aan de Turkse zuidwestkust beschikt over een grote verscheidenheid aan overnachtings-, sport-, wellness- en vrijetijdsmogelijkheden, waaronder 10 restaurants, 13 bars en 19 zwembaden. Reizen naar LykiaWorld zijn in Nederland te boeken bij Neckermann, Thomas Cook, Oad-Reizen, TUI, Hotelplan, Öger en Sudtours. In België is LykiaWorld te vinden in de programma's van Neckermann, Thomas Cook en Pegase. Meer informatie over LykiaWorld vindt men op www.lykiaworld.com

Noot voor de pers (