Casema

Den Haag, 31 maart 2006

100.000ste telefonieklant Casema

Digitale telefonie via de kabel groot succes

Amper acht maanden na de officiële introductie en minder dan 6 maanden na de start van de grootschalige verkoop van digitale telefonie, heeft Casema vandaag haar 100.000ste telefonieabonnee aangesloten. De abonnee . afkomstig uit Veenendaal . werd door André ten Bloemendal VP Commercieel van Casema, verrast met onder andere een jaar lang gratis internetten en bellen. Ook Siemens - de leverancier van de telefonieapparatuur . zette de klant in het zonnetje.

In juni 2005 lanceerde Casema digitale telefonie via haar kabelnetwerk. Omdat het bedrijf op dat moment volop bezig was met de implementatie van een nieuw klanteninformatiesysteem werd besloten met de grootschalige verkoop van telefonie te wachten tot oktober van dat jaar. Vanaf oktober echter werd volop geadverteerd en groeide het aantal klanten met gemiddeld 15.000 nieuwe abonnees per maand. In tegenstelling tot de meeste VoIP-aanbieders schermt Casema dat gedeelte van internet dat gebruikt wordt voor telefonie af van het gedeelte dat men gebruikt voor het internetten en mailen. Hierdoor heeft de klant een betere gesprekskwaliteit en een veel betere bescherming tegen meeluisteren of het onderscheppen van gespreksdata. Daarom noemt het bedrijf haar product ook digitale telefonie en spreekt zij niet van internetbellen. Casema verwacht eind 2006 240.000 telefonie-abonnees te hebben.

Volgens André ten Bloemendal . vice president Commercieel van Casema . is de snelle groei niet alleen te danken aan de hoge kwaliteit en gunstige prijs van het product: .Klanten willen geen rompslomp bij het overstappen en dus nemen wij hen al het werk uithanden. Bovendien krijgt men er gratis internet bij en dat is voor veel mensen die nu nog een dial-up-internetverbinding hebben reden om voor Casema te kiezen. Daarnaast zijn ook de mogelijkheden van digitale telefonie en het feit dat abonnees alles bij één leverancier kunnen krijgen en dus ook maar één rekening krijgen van grote invloed..

Casema
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,4 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 35-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio&televisie, digitale radio & televisie, video op aanvraag, breedbandinternet, IP-televisie, telefonie en datacommunicatie.