Gemeente Bernheze


Boomfeestweek 2006

Bernhezer 13 boomfeestweek.jpg

In de week van 20 t/m 24 maart 2006 heeft de Nationale Boomfeestweek plaatsgevonden. De kinderen van onder andere de basisscholen in Loosbroek en Vorstenbosch zijn gestart met het aanplanten van de ecologische verbindingszone (evz) Plattedel in Nistelrode. Dit gedeelte is een onderdeel van evz de Groote Wetering.

Door de aanleg van de evz krijgen verschillende diergroepen de kans zich te verplaatsen tussen grote natuurgebieden. De dieren waarvoor de evz vooral van belang is, zijn dassen, struweelvogels en amfibieën. De aanleg van verschillende poelen zijn belangrijke stapstenen in deze evz. De realisering van dit project is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie en CERES.

Waterschap Aa en Maas heeft een groot aandeel in deze ecologische verbindingszone. Zij heeft als trekker het project opgestart en zal dit verder begeleiden. Toon van de Lee, voormalig lid Dagelijks Bestuur van het Waterschap, is als grondlegger van dit plan, hier nauw bij betrokken. Hij heeft dan ook op 22 maart 2006 samen met zijn kleinkinderen, een infopaneel onthuld. Hierna zijn de leerlingen van de basisscholen begonnen met het aanplanten.