Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie vindt gestolen tas terug, verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 30-3-2006 13:38:53

Arnhem - Surveillerende agenten van de Arnhemse politie hebben woensdagavond op de Broekstraat een gestolen tas teruggevonden. Een 31-jarige Arnhemmer, die de tas in bezit bleek te hebben, werd aangehouden als verdachte van heling. De zaak kwam aan het licht tijdens een routinecontrole. De agenten hadden de Arnhemmer, een bekende van de politie, aangetroffen in een geparkeerde auto. Bij controle zagen de agenten een tas in de wagen staan met een naamlabel erop. Dat bleek niet de naam van de Arnhemmer te zijn. Op de vraag hoe de man aan de tas kwam verklaarde de Arnhemmer die gevonden te hebben. Later blek dat de tas, waarin ondermeer sportkleding, was ontvreemd bij een auto-inbraak op de Eusebiusbuitensingel. Door de rechtmatige eigenaar werd aangifte gedaan, waarna hij zijn bezit weer in ontvangst kon nemen. De verdachte Arnhemmer is weer op vrije voeten. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Eerbeker betrapt bij diefstal hout

Publicatiedatum: 30-3-2006 13:37:14

Dieren - De politie van Dieren heeft woensdagavond een 34-jarige man uit Eerbeek aangehouden op verdenking van diefstal van hout. Surveillerende agenten zagen de man rond kwart voor negen over de Doesburgsedijk rijden met een stapel hout in zijn aanhanger. Bij controle bleek de man het hout illegaal te hebben verkregen. Volgens zijn zeggen had de Eerbeker de partij vanaf de Doesburgsedijk meegenomen. Onderzoek leerde dat de eigenaar daar echter geen toestemming voor had gegeven. De Eerbeker moest daarop eerst de partij hout afladen en vervolgens mee naar het politiebureau. De man is in de loop van de avond vrijgelaten. Tegen de Eerbeker is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vandalen steken tiental banden lek

Publicatiedatum: 30-3-2006 13:35:57

Arnhem - Onbekende vandalen hebben in de nacht dinsdag op woensdag in de wijk Presikhaaf in Arnhem bij zeker twaalf auto's meerdere banden lek gestoken. Een bewoner aan de Van Speykstraat ontdekte woensdagochtend dat er van die auto's in zijn straat in totaal zes banden waren lek gestoken. Nadat de politie was gewaarschuwd ontdekten agenten op de Laan van Presikhaaf nog eens negen auto's waarvan banden waren lekgestoken. Bij vijf van die auto's bleken meerdere banden zonder lucht te staan. De eigenaars zijn door de politie benaderd aangifte te doen. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk zijn er zelfs getuigen, die iets van de vernielingen hebben gezien. De politie roept hen dan ook op te reageren via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie winkeldieven in de kraag gevat

Publicatiedatum: 30-3-2006 13:35:19

Arnhem - Door de Arnhemse politie zijn woensdagmiddag drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Bij een zaak aan de Ketelstraat werd een achttienjarig meisje uit Arnhem betrapt door beveiligingspersoneel toen ze met een paar schoenen de zaak uit liep zonder af te rekenen. De Arnhemse werd aan de politie overgedragen en moest de buit ter waarde van ruim 60 euro inleveren.
Een zestienjarig meisje uit Arnhem hangt een alternatieve straf boven het hoofd in verband met winkeldiefstal. Het meisje werd bij een warenhuis aan de Ketelstraat betrapt op diefstal van sieraden. Na verhoor is de Arnhemse doorverwezen naar bureau Halt. Een 40-jarige Arnhemmer liep tegen de lamp bij een winkel aan de Distellaan in Arnhem-Zuid. De man zou volgens winkelpersoneel een pak wijn ter waarde van ruim één euro hebben gestolen. De Arnhemmer wordt beschouwd als een zogenoemde veelpleger en is in verzekering gesteld. Van de zaak kreeg hij een winkelverbod opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---