Politie Gelderland-Midden

Edenaren op heterdaad gepakt bij bedrijfsinbraak
Publicatiedatum: 30-3-2006 11:26:43

Ede - Drie Edenaren (twee van achttien en één van twintig jaar) zijn in de nacht van woensdag op donderdag door de Edese politie op heterdaad aangehouden wegens een inbraak in een bedrijfspand. Een getuige zag de drie rond kwart voor vier de drie onder verdachte omstandigheden rond een gebouw aan de Oude Arnhemseweg lopen. Gewaarschuwde agenten wisten kort daarop twee van de verdachten in de omgeving aan te houden. De derde had in eerste instantie weten te ontkomen maar kon even later alsnog worden achterhaald. Bij het gebouw bleek te zijn ingebroken. Op de plaats van de aanhouding van de twee verdachten werd een computer aangetroffen. De drie Edenaren zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Flinke schade bij ramkraak

Publicatiedatum: 30-3-2006 11:26:16

Nijkerk - Bij een ramkraak bij een elektronicazaak aan de Brede Beek in Nijkerk is in de nacht van woensdag op donderdag flinke schade ontstaan. De daders ramden rond half vier in met een auto de pui van het bedrijf. Binnen bleken diverse vitrines te zijn vernield, waarna men er met een nog onbekende hoeveelheid computers, navigatieapparatuur en beeldapparatuur vandoor ging. Buurtbewoners werden opgeschrikt door het kabaal en hadden de politie gewaarschuwd. Die trof tussen de ravage nog een auto aan, die door de daders was achtergelaten. De wagen was doorverbonden en is vermoedelijk gestolen. Een onderzoek in de omgeving leverde echter geen resultaat op. De politie onderzoekt de zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerker gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 30-3-2006 11:25:49

Scherpenzeel - Een achttienjarige Nijkerker is woensdagochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Scherpenzeel. De jongen viel van een steiger van ongeveer vijf meter hoog. Als gevolg daarvan liep de Nijkerker hoofdletsel op. Ook zou hij zijn pols gebroken hebben. De jongen zou tijdens werkzaamheden op een bouwterrein van een steiger zijn gevallen. De politie heeft de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---