Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 28 maart 2006

Uitreiking Barbara Ohmannprijs voor betrokken jongeren

Op donderdag 30 maart van 14.00 tot 15.30 uur vindt de feestelijke uitreiking plaats van de Barbara Ohmannprijs en bijbehorende cheques. Deze prijs is bestemd voor jongeren die zich in 2005 op indrukwekkende wijze hebben ingezet voor leeftijdsgenoten in een ontwikkelingsland. De prijs is een initiatief van NCDO in samenwerking met Alice O. De uitreiking vindt plaats op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67 te Den Haag.

Hoofdprijs voor Arnhemse vriendinnen die leerlingen in Tibet steunen De hoofdprijs van 6.000 euro is voor zeven vriendinnen uit Arnhem: Renée van de West, Leonie Cosijnse, Mariska Petiet, Ingrid Visser, Sylvia Gerritsen, Deborah Kuppens en Rosa Vermeulen, allen leerlingen van het Arentheem College in Arnhem. Ze hebben zich actief ingespannen om de leefsituatie van leerlingen in Tibet te verbeteren en in het bijzonder de leerlingen van de Gesar Sherabschool. Ze informeerden op creatieve wijze de lokale bevolking over het project en zamelden geld in totaal ¤2.283 in voor de school. De actie wordt ondersteund door de Stichting Arnhem -Tibet

(www.arnhemtibet.nl).

Aanmoedigingsprijs voor inzet Zaandamse leerlingen voor basisschool in Bangladesh De aanmoedigingsprijs van 2.000 euro gaat naar de leerlingen van CBS De Westerkim uit Zaandam. Zij hebben zich sinds september 2004 op allerlei manieren ingezet voor een basisschool in Bangladesh en werkten samen met Stichting Aloshikha, die zich op gezondheid en onderwijs in Bangladesh richt. Leerlingen en leerkrachten van De Westerkim maakten kunstwerken die vervolgens werden geveild. De opbrengst gaat naar de school in Bangladesh en wordt bovendien door De Wilde Ganzen met 70% verhoogd. Ook volgend jaar zet de school zich in voor Bangladesh.