Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen, 29-03-2006

Identiteit verkeersslachtoffer
NOORD SLEEN De identiteit van de vrouw die dinsdagavond bij een verkeersongeval op de Emmerstraat in Noord Sleen om het leven is gekomen is in de loop van woensdag bekend geworden. Het gaat om een 18 jr. inwoonster van Emmen. Het onderzoek door de verkeersdienst heeft geen duidelijkheid gegeven over de oorzaak. De vrouw is met de auto van de weg geraakt en frontaal op een boom gebotst.

Fietser gewond
ERICA Bij een verkeersongeval op de kruising van de Pannekoekendijk met de Verlengde Vaart ZZ in Erica raakte woensdagmorgen een 33 jr. fietser uit Nieuw Dordrecht licht gewond. De man stak tijdens een hevige regenbui de weg over en zag daarbij een auto, bestuurd door een 47 jr. inwoner van Erica, niet naderen. De fietser werd geschept en met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

John Deere tractor gestolen
HOOGEVEEN Vanaf een afgesloten terrein bij de waterzuivering aan de weg Nijstad bij Hoogeveen is een grote groen/gele John Deere tractor met frontlader gestolen. Dit gebeurde tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen. De tractor van het type 6900 was rondom afgesloten. Het is nog niet duidelijke hoe men op het afgesloten terrein is gekomen en met de tractor is vertrokken. De tractor is eigendom van een loonbedrijf uit Tiendeveen en heeft een waarde van ongeveer 30.000,-. (06-127514)

Sluit autos altijd af
EMMEN Een aantal bewoners van de Groene Specht in Emmen werd woensdagmorgen onaangenaam verrast toen ze bij hun auto kwamen. In de straat waren namelijk vijf op opritten geparkeerde autos grondig doorzocht. Kennelijk wilden de dieven geen onnodig lawaai maken want alleen autos die niet op slot stonden werden doorzocht. De buit bestond uit kleding, brillen en mobiele telefoons.

Aangehouden voor huiselijk geweld
ASSEN De politie hield woensdagmorgen in een woning in Assen de 31 jr. bewoner aan. De man wordt verdacht van het slaan van zijn inwonende vriendin. De vrouw deed aangifte. De man is ingesloten. De zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Oude VW Kever uitgebrand
RODEN Op de Hofwijck in Roden brandde woensdagmorgen een 32 jaar oude VW Kever uit. Tijdens het rijden vloog de auto spontaan in brand. De bestuurster, een vrouw uit Roden, en haar passagiere konden de auto op tijd tot stilstand brengen en veilig uitstappen. De brandweer bluste de brand. Er bleef weinig over van de auto die al 28 jr. in het bezit is van de familie. (06-127563)

Gekantelde vrachtwagen
KLAZIENAVEEN Tijdens werkzaamheden aan de N37 bij Klazienaveen kantelde woensdagmorgen een zandwagen van een transportbedrijf uit Emmen. De auto kwam naast de rijbaan te liggen. Het zand dat op de rijbaan kwam te liggen is er direct weer met een shovel vanaf gehaald. In het begin van de middag is de vrachtwagen weer op de wielen gezet. De N37 is in verband hiermee een tijdlang afgesloten geweest. Het verkeer is omgeleid.

Gewond bij ruzie
ANSEN Bij een ruzie in de privé-sfeer raakte woensdagmorgen aan de Voorlanden in Ansen een man gewond. De man, geen inwoner van Ansen, raakte gewond aan hoofd en hand en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Niemand van de betrokkenen wenste aangifte te doen zodat de politie geen verder onderzoek instelt.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.

Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken. Via 0592 36 1280 krijgt men voor de dagelijkse voorlichting automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.