Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 28 maart 2006

Op dinsdag 28 maart 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vergoedingen gemeentelijke adviescommissies

Het college heeft besloten de grondslagen en de hoogte van de vergoedingen voor de voorzitters en leden van de Welstandscommissie, Monumentencommissie en de commissie voor de Bezwaar- en Beroepschriften opnieuw vast te stellen. Het college koos ervoor om de vergoedingen gelijk te trekken. De daarvoor benodigde meerkosten zullen betrokken worden bij de afwegingen rond de Voorjaarsnota 2006. Het nieuwe vergoedingenstelsel gaat in op 1 juli 2006.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Evaluatie directiemodel

Het college heeft kennisgenomen van het eindrapport van de evaluatie van het directiemodel en geconstateerd dat met de invoering van het directiemodel de weeffouten en ervaren knelpunten van het sectorenmodel zijn opgelost. Het college heeft de gemeentesecretaris verzocht om de gesignaleerde verdere verbeterpunten ter hand te nemen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Kapvergunning Wegelingpark/Schenkelse Dreef

Het college heeft besloten vergunning te verlenen voor het kappen van 64 bomen op het Wegelingpark en langs de Schenkelse dreef. Tevens verleent het college vergunning voor het kappen van 1500 m² bosplantsoen en 220 m² onderbeplanting. De kap is nodig om woningbouw mogelijk te maken. De bomen worden pas gekapt als de bezwarentermijn is verlopen. Het college legt een herplantplicht op met 9 amberbomen, 4 tulpenbomen en 8 elzen.

Machtiging gemeentesecretaris ontzegging toegang tot gemeentelijke gebouwen

Het college heeft besloten de gemeentesecretaris te machtigen om een burger gedurende een bepaalde tijd vanwege agressie de toegang tot gemeentelijke gebouwen te ontzeggen. Het afdelingshoofd Beheer en het unithoofd Accomodatiebeheer zijn hiertoe gemachtigd voor wat betreft de gemeentelijke accommodaties (wijkcentra etc.).

Nieuwe straatnamen IVEC-terrein/Rozenburcht

Het college heeft besloten voor de geplande nieuwbouw op het IVEC-terrein/Rozenburchtgebied drie nieuwe straatnamen toe te kennen. De nieuwe straatnamen zijn de Nieuwe Laan, de Van Naeldwijcklaan en de Van Polanenlaan. De straatnaam Rozenburcht wordt ingetrokken.

De motivatie om te komen tot deze straatnamen ligt in de historische omgeving, nabij het Slot en het Dief- en duifhuisje, waar de drie nieuwe straatnamen worden toegekend. De Van Polanenlaan en de Van Naeldwijcklaan zijn genoemd naar riddergeslachten die de heerlijkheid Capelle in leen hielden tussen 1350 en 1506. De Nieuwe Laan was in 1733 al de naam van de toen nieuw aangelegde toegangsweg vanaf de s Gravenweg tot het Slot.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.