Gemeente Almere

Stadsgesprek Oostkavels op 29 maart

Op woensdag 29 maart gaat alweer het derde stadsgesprek over het gebied Oostkavels van start. De avond staat in het teken van bereikbaarheid en parkeren. Onder leiding van Inge Diepman komen onder andere de volgende stellingen aan de orde: is het centrum van Almere nog wel bereikbaar als er bebouwing komt op de Oostkavels? Zou het gebied Oostkavels als groot parkeerterrein van het stadscentrum kunnen dienen? Deskundigen en bewoners gaan hier dieper op in. Op deze avond zijn onder meer Rob Ebbing (partner bij Spark parkeren), Menno van der Woude (architect parkeren op verdiepingen) en Hugo Poelstra aanwezig om hun visie op het gebied te vertellen.

Het stadsgesprek 22 maart was een groot succes. In het pand van de Pabo Almere waren ruim zestig Almeerders én zelfs niet-Almeerders aanwezig om discussie te voeren over de ideeën en wensen over het gebied Oostkavels. Net zoals de eerste discussieavond werd het stadsgesprek afgetrapt door demissionair wethouder Henk Smeeman. Vervolgens vertelden een aantal belangrijke gasten waaronder Gert Middelkoop en Eric Sloot (directeur Flevoziekenhuis) hun eigen visie/droom over de toekomstige uitbreiding van het stadscentrum. Het Flevoziekenhuis kwam hierbij uitgebreid ter discussie. Tevens lieten de bewoners van Filmwijk weer van zich horen. Er kwamen duidelijke uitspraken naar voren over pleinen, groen en water.

Inschrijven
De stadsgesprekken zijn toegankelijk voor alle belangstellenden die in Almere wonen en mee wil praten over de bebouwing van het gebied Oostkavels. Inschrijven voor het stadsgesprek kan via de website www.oostkavels.nl, of telefonisch (036) 539 95 64.