FNV

Geen CAO en onzekere toekomst werknemers Cosmara

De werknemers bij het cosmeticabedrijf Cosmara in Amersfoort krijgen geen nieuwe CAO en moeten in de toekomst vrezen voor hun baan. Dit concludeert FNV Bondgenoten uit de onderhandelingen met de directie van Cosmara.

Het bedrijf wil een deel van de productie naar Hongarije verplaatsen, wat gevolgen heeft voor de werkgelegenheid in Amersfoort.

Daarnaast is het CAO-overleg afgelopen maandag gestrand. De werkgever wil dat de werknemers 40 uur per week gaan werken in plaats van 36 uur en ook nog zonder vergoeding. Verder weigert het bedrijf de komende drie jaar loonsverhoging te geven.

Vakbondsbestuurder Mark Klunder : Cosmara wil alleen maar bezuinigen. Terwijl de directie aangeeft dat ze goede hoop heeft op het binnenhalen van grote orders. De werknemers pikken dit niet langer. Zij zijn uitermate teleurgesteld in de houding van het bedrijf. De opeenvolging van maatregelen zijn ze zo langzamer hand zat.

Daarom organiseert FNV Bondgenoten a.s. maandag 27 maart om 18.30 uur een vergadering voor het personeel in Campanile de Brand in Amersfoort. Pers is hierbij van harte uitgenodigd.

Cosmara produceert onder andere zonnebrandcrème voor het Kruidvat-merk. Het bedrijf voorheen onderdeel van Norit - heeft 60 werknemers.
---