NK Powerliften 2006 in Cuijk

Nederlands Kampioenschap in de regio

CUIJK, 20060307 -- Op 26 maart 2006 zal het Nederlands Kampioenschap Powerliften 2006 worden gehouden in LACO sportcentrum de Kwel te Cuijk.


Er wordt gestreden in diverse gewicht en leeftijdsklasse.
Het programma begint om 10.00 uur en gaat de hele dag door. Powerliften is een relatief jonge haltersport bestaande uit drie onderdelen, kniebuigen, bankdrukken en deadliften, die haar oorsprong vindt in de Verenigde Staten van Amerika en de Angelsaksische landen. In Nederland wordt deze sport beoefend vanaf het begin van de jaren 80. Ondanks dat het powerliften in Nederland een kleine sport is, zijn onze atleten tot u toe buitengewoon succesvol geweest. Sinds 1983 hebben de Nederlandse vrouwen en mannen meer dan 50 wereldtitels en meer dan 40 Europese titels behaald.
De drie wedstrijdonderdelen zijn voortgekomen uit het gewichtheffen en vormen in feite de belangrijkste basisoefeningen voor de krachttraining. Bij al deze beurten wordt een indrukwekkend aantal kilogrammen getild. Van alle haltersporten is het powerliften dan ook de meest veeleisende sport. In tegenstelling tot het gewichtheffen, waarin de techniek het allerbelangrijkste is, gaat het bij het powerliften in de eerste plaats om de pure kracht.
De Cuijkse stichting "Friends of Powersports Foundation" organiseert het Nederlands Kampioenschap Powerliften 2006. Toegangskaarten zijn vanaf nu te koop voor ¤ 3,- bij de kassa van de Sporthal. Kijk voor meer info op de website van de stichting Friends of Powersports Foundation www.fpfc.nl. Hier vind u de deelnemerslijst,posters en nog veel meer informatie.



Persdienst FPFC