Gemeente Hengelo

Project Kansen zien en benutten verlengd

Het project Kansen zien en benutten: uitstroom uit en dynamisering van gesubsidieerde arbeid wordt tot 1 januari 2007 verlengd. Het project is een experiment van de 26 grootste gemeenten van Nederland. Het moet de uitstroom van mensen met gesubsidieerde arbeid naar regulier werk bevorderen. Voor de uitvoering van het project is in totaal een subsidie beschikbaar gesteld van 13 miljoen door het Ministerie van SZW. Hengelo is coördinator van het project.

Slotconferentie

Het project wordt in september in Hengelo afgesloten met een landelijke slotconferentie. Staatssecretaris Van Hoof is hiervoor uitgenodigd. Het doel van de bijeenkomst is om de resultaten en aanbevelingen te presenteren.

Doelstellingen en resultaten

In totaal moeten landelijk minimaal 5.000 gesubsidieerde arbeidskrachten een uitstroomgericht traject aangeboden krijgen. De voorlopige resultaten in de periode 2003 tot september 2005 zijn: 6.365 mensen zijn gestart met een uitstroomgericht traject en 2.515 personen zijn uitgestroomd naar regulier werk. Dat is meer dan verwacht.