Woensdag 22 maart te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 22-03-2006 o Woensdag 22 maart 2006 brengt Politie Hollands Midden samen met buurkorps Politie Haaglanden de volgende zaken in de uitzending 'Team West' van RTV West.

Goederen aangetroffen bij inbrekers in Bodegraven In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart heeft politie Hollands Midden twee mannen aangehouden die gestolen spullen bij zich hadden. Eerder die nacht hebben de mannen ingebroken in een schuur in Bodegraven. Ook verdenkt de politie ze van een aantal diefstallen uit autos, want bij nader onderzoek werden er nog meer spullen gevonden. Zoals een autoradio en een gereedschapskist.

Een deel van de gestolen spullen is terug bij de rechtmatige eigenaars, een ander deel nog niet. De goederen zijn vermoedelijk gestolen in de nacht van 9 op 10 maart in of in de directe omgeving van Bodegraven.

De politie komt graag in contact met de eigenaren van deze spullen.

Bent u de rechtmatige eigenaar of weet u waar de spullen thuishoren, neemt u dan contact op met bureau Bodegraven via 071-5249039.

Mannen proberen vrouw te ontvoeren in Den Haag Op zondag 12 maart rond 20.00 uur is een 27-jarige vrouw door drie mannen aangevallen in de Pastoorswarande in Den Haag. Het slachtoffer liep van de videotheek terug naar haar auto. Daar werd ze door één man plotseling vastgepakt en hardhandig tegen de grond gewerkt. Vervolgens zijn haar autosleutels afgenomen en hebben de daders geprobeerd haar in haar eigen auto te krijgen. Dit is niet gelukt en de drie mannen zijn uiteindelijk gevlucht in de richting van de Noordwal. Niet duidelijk is waar de daders vervolgens heen zijn gegaan.

Van één van de daders is een compositietekening gemaakt. In de uitzending van Team West van woensdag 22 maart wordt de compositietekening getoond.

Het gaat om een lichtgetinte man van ongeveer 25 tot 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een fors postuur, kort donker glad haar en een ovaal gezicht met opvallend dikke donkere wenkbrauwen. Hij droeg een groen of bruin kort jack en een donkere sjaal. Van de andere daders is niet meer bekend dan dat ze donkere jassen droegen.

Herkent u de man op de compositietekening of heeft u andere informatie over deze bijna-ontvoering, belt u dan met de recherche van bureau Jan Hendrikstraat via 070-4241500.

Rust teruggekeerd in Houtwijk Naar aanleiding van reacties van kijkers op een eerdere uitzending van Team West heeft de politie elf verdachten kunnen aanhouden in de Haagse Houtwijk. Een groep jongeren terroriseerde de buurt en zorgde voor veel onrust onder de bewoners. In de uitzending werden twee ernstige vuurwerkincidenten in de wijk behandeld, die voor de grootste onrust hadden gezorgd.

Politie en justitie hebben dankzij de tips die zij van de kijkers hebben gekregen ervoor kunnen zorgen dat het een stuk rustiger is geworden in de buurt.

Goederen aangetroffen bij inbrekers in Den Haag Naar aanleiding van een rechercheonderzoek naar een groot aantal woninginbraken, zijn bij huiszoekingen veel goederen in beslaggenomen. Van een deel van deze goederen is nog niet duidelijk waar ze vandaan komen. De politie is daarom op zoek naar de rechtmatige eigenaren.

Mocht u één of meerdere goederen herkennen als uw eigendom, neemt u dan woensdagavond, of donderdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur, contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 070-4241500.

Videowagen Hollands Midden De politie in Leiden-Zuid had vorige week een videosurveillance-auto te leen van het Korps Landelijke Politiediensten. De politie wilde eens kijken hoe mensen zich in het verkeer gedragen als agenten onherkenbaar rondrijden. Want, wanneer mensen een opvallende politieauto zien, gaan ze meestal heel netjes rijden. Team West reed een middagje mee met de videowagen.

Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Heb je een onderwerp gemist of wil je een onderwerp eens goed nakijken, kijk dan op de website van Team West. U kunt de opnames nog de hele week hierop bekijken.

Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en RTV West.