Politie Zuid-Holland-Zuid

22/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 22-03-2006 o persberichten district II

AANRIJDING
GORINCHEM- Op dinsdagmiddag 21 maart 2006 omstreeks 12.30 uur vond op de Snijderstraat een aanrijding plaats tussen een overstekend kind en een fietsster. Een 4-jarig jongetje kwam vanaf de school en stak achter zijn moeder tussen geparkeerde autos de weg over om in de auto van zijn moeder te stappen die aan de overkant stond. Een 76-jarige vrouw kwam op haar fiets aangereden. Ze reed tegen de jongen aan en kwam ten val. De vrouw liep letsel aan haar gezicht op en een aantal blauwe plekken. Ook raakte haar gebit en bril beschadigd. Ze werd behandeld in het Beatrixziekenhuis. De jongen liep geen letsel op en kwam met de schrik vrij.

VERDACHT VAN DIEFSTAL
OUD-ALBLAS De politie heeft op dinsdagavond 21 maart een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden op een bouwterrein aan de Veerweg in Oud-Alblas. Door beveiligingsmedewerkers werd gezien dat de man koperen kabels doorknipte en deze in zijn auto legde. De politie werd gealarmeerd die ter plaatse kwam. De agenten hielde de man aan. In zijn auto had hij een grote hoeveelheid koperdraad liggen en een generator. De man werd ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

VERKEERSCONTROLE
SLIEDRECHT Op de Rivierdijk, op de Baanhoek, aan de Craijensteijn en op de Thorbeckelaan heeft de politie op dinsdag 21 maart een verkeerscontrole gehouden ter bevordering van de verkeersveiligheid. Tussen 09.00 en 16.00 uur werden 459 voertuigen gecontroleerd. Er werden 43 overtredingen geconstateerd; 18 personen reden te hard (hoogst gemeten snelheid 76 km/pu) en 25 bestuurders hadden hun gordel niet om. Allen krijgen een bekeuring.

RUIT INGETRAPT
LEERDAM De politie heeft op dinsdagavond 21 maart een 40-jarige man uit Beesd aangehouden in een woning aan de De Ruijterstraat in Leerdam. De man zou daar een ruit van een woning hebben vernield waarna hij de woning van zijn ex-vriendin (51) betrad. De 40-jarige man wilde met haar praten. Er volgde een woordenwisseling en duwen en trekken met de vrouw. Ook zou er het een en ander zijn vernield. De politie werd gealarmeerd die de man aanhield. De ex heeft aangifte gedaan van vernieling, bedreiging en huisvredebreuk. De politie onderzoekt de zaak.